HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΝτροπή: Αναρχικοί πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Ντροπή: Αναρχικοί πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

«Ο πρύτανης φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δράστες


Μια εικόνα ντροπής για τον πολιτισμό μας αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από την εισβολή που έκαναν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.
Οι καταληψίες των πανεπιστημίων, έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από αναρχικούς που του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Ειρωνεύονται μάλιστα τον Πρύτανη λέγοντας το εξής απίστευτο: «Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι καταληψίες, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» έγραψαν , ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί.
—————————————
Αν με έλεγαν Χρυσοχοΐδη θα ζητούσα συγνώμη από τον Πρύτανη!

Αδίστακτα φασιστοειδή εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την Δημοκρατία και την κυβέρνηση, πραγματοποιώντας μία ασύλληπτη πράξη σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη. Δεν έφτανε η «καταδρομική επίθεση», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τα Μέσα Ενημέρωσης τις κακουργηματικές τους πράξεις, προφανώς σε μία προσπάθεια να χαϊδέψουν τα αφτιά των κακομαθημένων νεαρών. Πέρασαν ταμπέλα στον λαιμό του Πρύτανη, θυμίζοντας ναζί στην εποχή του μεγάλου διωγμού των Εβραίων. Ντροπή, ντροπή, ντροπή.

Πού είναι η αριστερά της προόδου; Πού είναι οι κύριοι που έσπευσαν να δώσουν «κάλυψη» στους τραμπούκους, όταν η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιμετωπίσει το απαράδεκτο φαινόμενο των καταλήψεων στην ΑΣΟΕΕ; Γιατί ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέστειλε στην πράξη την απόφαση να μπει ένα οριστικό τέλος στην αθλιότητα;

Ο Δημήτρης Μπουραντώνης θα μπορούσε να είναι ο πατέρας μας, ο αδελφός μας, ο φίλος μας. Σίγουρα είναι ένας Πανεπιστημιακός δάσκαλος. Οι εικόνες με την ταμπέλα είναι εικόνες ντροπής. Και ακόμη μεγαλύτερη είναι η ντροπή που δεν έχει ακόμη κινητοποιηθεί η κοινωνία μας. Σαν να πρόκειται για ένα συνηθισμένο γεγονός. Επί 4,5 χρόνια «τα παιδιά» δρούσαν ανενόχλητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν συλληφθούν οι «ευαίσθητοι» θα σπεύσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στα Δικαστήρια, στο όνομα του πολέμου ενάντια στον… νεοφιλελευθερισμό.

Είναι ανάγκη η κυβέρνηση πλέον να αναλάβει δράση. Είναι ανάγκη να αλλάξει όλο το νομικό πλαίσιο και να στείλει τους εγκληματίες εκεί που ανήκουν. Τέλος στις «καταδρομικές επιθέσεις», τέλος στην ανοχή. Ως εδώ! Και επιτέλους, ο κ. Χρυσοχοΐδης καλείται να κάνει την δουλειά του. Στην θέση του θα ήμουν ήδη δίπλα στον Πρύτανη για να του ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι δεν τον προστάτευσα. Αλλά κι εμείς οι πολίτες οφείλουμε μία συγνώμη από τον Πρύτανη. Συγνώμη δάσκαλε. Συγχώρεσέ μας που επιτρέψαμε ως κοινωνία αυτή την αθλιότητα.

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή: https://www.liberal.g

Προηγουμενο αρθρο
O μπαρακο-συνοικισμός του Αη Γιάννη
Επομενο αρθρο
Νέα μέτρα: Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους - περιορισμός κυκλοφορίας 12:00-5:00 σε όλη τη χώρα

1 Σχόλιο

  1. ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
    31 Οκτωβρίου 2020 at 21:46 — Απάντηση

    “Πλέρια Λαϊκή Δημοκρατία”! Δηλαδή “πούρος φασισμός”. Γιατί μας ξαφνιάζει; Αναμενόμενο δεν ήταν, όταν έχουν τόσους πολιτικούς προστάτες που τους χαϊδεύουν και τόσους πολιτικούς “αντιπάλους” που στέκονται σούζα μπροστά τους μπας και τους πουν “ακροδεξιούς”;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.