HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝ Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: δίκαιη πολιτική με κοινωνικό πρόσημο

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: δίκαιη πολιτική με κοινωνικό πρόσημο

ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Η οικονομική καταστροφή της χώρας και η είσοδο της στη μνημονιακή επιτήρηση συρρίκνωσε σε επικίνδυνο βαθμό και έθεσε σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή.

Οι πολιτικοί και οι πολιτικές στα πρώτα χρόνια της κρίσης, είτε από κοινωνική αναλγησία, είτε από νεοφιλελεύθερες απόψεις και εμμονές επεδίωξαν και πέτυχαν να καταμερίσουν μεγάλο μέρος των βαρών της κρίσης στις αδύναμες και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Η κυβερνητική αλλαγή στις εκλογές του 2015 σηματοδότησε ουσιαστικά μια πολιτική με βαθύ κοινωνικό πρόσημο.

Από τoυς πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις από αμετανόητους, εντός και εκτός συνόρων, έδωσε σαφή δείγματα γραφής και προθέσεις για την επούλωση των πληγών, τον περιορισμό των κοινωνικών αδικιών και την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.

Καθ όλη την κυβερνητική θητεία έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής. Ειδικότερα μετά τον Αύγουστο του 2018 με γοργό ρυθμό γίνονται πράξη μέτρα για την ανακούφιση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

-κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων
-μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
-αύξηση του κατώτατου μισθού με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού
-επίδομα στέγασης κ.α.

Η θεσμική ανάληψη των υποχρεώσεων για την εξασφάλιση των βασικών αναγκών των πολιτών ως ορισμός του κοινωνικού κράτους γίνεται πράξη με την καθιέρωση και αναβάθμιση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε ευάλωτους πολίτες, γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους και εντάσσεται στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ.

Με περισσότερες από 3200 προσλήψεις μετά από πολλά χρόνια καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες των ΟΤΑ με προσωπικό.

Διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του προγράμματος από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού.

Προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ βάζοντας τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας χιλιάδων συμβασιούχων.

Προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η εμπειρία στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και σεβασμό στην πολυετή προσφορά των εργαζομένων.

Μπαίνει τέλος στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην τοπική Αυτοδιοίκηση

Με δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι δεν ήταν μια τυπική διαδικασία η έξοδος από τα μνημόνια, γίνεται πράξη η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την οριστική επίλυση του προβλήματος της κοινωνικής προσφοράς σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μέσω του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» με τη συνέχιση του και την αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτό.

22/12/2018
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση Θανάση Καββαδά για τις νέες παρατάσεις στο Κτηματολόγιο
Επομενο αρθρο
Ο Ποιητής Δημήτρης Ε. Σολδάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.