HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι μαγευτικές παραλίες της Λευκάδας έχουν ψηφιστεί ως οι καλύτερες της Μεσογείου!

Οι μαγευτικές παραλίες της Λευκάδας έχουν ψηφιστεί ως οι καλύτερες της Μεσογείου!

Μαζί με την Εύβοια είναι τα δυο μοναδικά νησιά στην Ελλάδα στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς. Ανακαλύψτε την Λευκάδα και τις ομορφιές της.

Ο Μάιος τελειώνει και εσείς ακόμα να αποφασίσετε σε ποιο νησί θα περάσετε τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές; Τι θα λέγατε για ένα νησί του Ιονίου προσβάσιμο με το αυτοκίνητο, με πανέμορφες παραλίες και πλούσιο πολιτισμό;

Η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης η πρόσβαση μπορεί να γίνει οδικώς, αφού το νησί συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων.

Το νησί, όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, έχει πλούσιο πολιτισμό με ποικίλες παραδόσεις και ήθη, τα οποία κρύβουν μια ιστορία εκατοντάδων χρόνων. Το καρσάνικο κέντημα, τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων και τα Πασχαλινά έθιμα είναι μερικά απ’ τα πιο σημαντικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά του λευκαδίτικου λαού.

Επίσης, κάθε καλοκαίρι, λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ χορού και μουσικής (Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ) απ’ το 1962 μέχρι και σήμερα, με την συμμετοχή καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και οι Γιορτές Λόγου και Τέχνης που πρωτοδιοργανώθηκαν το 1955 και αποτελούν έναν απ’ τους παλαιότερους πολιτισμικούς θεσμούς στον ελλαδικό χώρο.

Η Λευκάδα αποτελεί έναν αξιοζήλευτο προορισμό και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Στην παραλία του Αη Γιάννη, με την τεράστια αμμουδιά της, μπορεί κανείς να έρθει σε πρώτη επαφή με το kitesurfing και να μάθει τα μυστικά του. Στον κόλπο της Βασιλικής, στην παραλία Πόντι, είναι το στέκι των windsurfers. Κι οι δύο προαναφερθείσες παραλίες συγκαταλέγονται στις τρεις καταλληλότερες της Ευρώπης και στις δέκα καλύτερες του κόσμου για τέτοιου είδους extreme sports.

Οι παραλίες αστείρευτης ομορφιάς, για τις οποίες η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως, αφού πολλές απ’ αυτές έχουν ψηφιστεί επανειλημμένα από τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες της Μεσογείου, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και τους Εγκρεμνούς, αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών ανά τον κόσμο.

Πόσα ακόμα χρειάζεστε να μάθετε για να καταλήξετε ότι η Λευκάδα είναι το νησί σας για φέτος το Καλοκαίρι… Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το νησί στο βίντεο:

Προηγουμενο αρθρο
Τραυματισμός αλλοδαπού κυβερνήτη Ι/Φ σκάφος στον Κάλαμο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Αποφάσεις 15ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.