HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟμοσπονδία Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων: Ενημέρωση για τις ενέργειες κατά την περίοδο της κρίσης του COVID-19

Ομοσπονδία Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων: Ενημέρωση για τις ενέργειες κατά την περίοδο της κρίσης του COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμα μέλη του Φορέα μας

Στα πλαίσια των συνεπειών, της κρίσης της πρωτοφανούς Πανδημίας που έπληξε και τον κλάδο μας, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας δεν έμεινε απαθής αλλά κινήθηκε τάχιστα, ως όφειλε, προς τους αρμόδιους Φορείς προς όφελος των μελών μας.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζoμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ν.Λευκάδας βρίσκεται πάντα δίπλα στα μέλη της, με συνεχείς ενημερώσεις για τις πρωτοφανείς εξελίξεις που μας αφορούν , μέσω της ιστοσελίδας μας www.holidaysinlefkada.eu, της ομάδας μας στο facebook OSEED Lefkadas και με ενημερωτικά emails για οδηγίες, έκτακτες Νομοθεσίες, δράσεις και πρωτοβουλίες από τον κεντρικό Φορέα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ( ΣΕΤΚΕ).

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Προέδρου κου Διονυσίου Γαζή

–Συμμετοχή για ζητήματα του κλάδου μας ενόψει της τουριστικής περιόδου, σε τηλεδιασκέψεις στις 3/4 & 6/4/2020 με εκπροσώπους του τουρισμού υπό την Περιφερειάρχη και Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη κο Ανδρέα Κτενά, παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

–Συμμετοχή μέσω τηλεδιασκέψεων και συναντήσεων με Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας, Εμπορικό Επιμελητήριο, Τουριστικούς Πράκτορες και Τουριστικά Γραφεία.

–Συναντήσεις με Βουλευτή κο Αθανάσιο Καββαδά και επιστολή στις 9/4/2020 με τα αιτήματα του κλάδου όπως κατάργηση ΕΝΦΙΑ για το 2020, έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές για τους επαγγελματίες του κλάδου, έκπτωση στον συντελεστή φορολογίας των Τουριστικών καταλυμάτων κ.α
Καθώς επίσης και αποστολή προτάσεων μας που αφορούν την διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ και αναδεικνύουν την Λευκάδα ως ένα ασφαλή και φιλόξενο προορισμό κυρίως προς τις αγορές των χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο από τον Κορωνοιό και που αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό ποσοστό του φετινού τουρισμού όπως οι Βαλκανικές χώρες.
Η Ομοσπονδία Λευκάδας με προσπάθειες πολλών ετών έχει συμμετοχή και παρουσία σε εκθέσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας στις Βαλκανικές χώρες.

—Άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΣΕΤΚΕ κο Παναγιώτη Τοκούζη για την πρόβλεψη και επίλυση διαφόρων προβλημάτων που προέκυπταν όπως την εισήγηση να συμπεριληφθούν ΚΑΔ που δεν είχαν αρχικά συμπεριληφθεί στις πληττόμενες Επιχειρήσεις, την διεύρυνση των δικαιούχων κρατικής ενίσχυσης κ.α

—Με πρωτοβουλία μας, στάλθηκε επιστολή σε Ασφαλιστική Εταιρεία για διευκρίνιση θεμάτων, που προκύπτουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όπως στην ασφάλιση των καταλυμάτων (αστική ευθύνη) σε περίπτωση κρούσματος στο κατάλυμα. Επίσης φροντίσαμε να γνωστοποιήσουμε αυτό το μείζον πρόβλημα και σε άλλους φορείς (ΣΕΤΚΕ) με στόχο την διαμόρφωση κατάλληλων προτάσεων και υποδείξεων για την προστασία των επιχειρηματιών.

Υγειονομικά Πρωτόκολλα

Η Συνομοσπονδία προετοιμάζει υλικό , το οποίο μόλις οριστικοποιηθούν τα ΄΄Υγειονομικά πρωτόκολλα ΄΄ για τα τουριστικά καταλύματα και εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σε ΦΕΚ , θα χορηγηθεί στους επιχειρηματίες μέλη μας και θα τους βοηθήσει στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους. Κατόπιν των ανωτέρω , τις επόμενες μέρες μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα σας ενημερώσουμε ώστε να προσέλθετε άμεσα στα γραφεία μας να προμηθευτείτε το πρώτο μέρος του ενημερωτικού υλικού.

Πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδία μας, μέσω των συνεχών ενεργειών της, προσπάθησε να στηρίξει τα μέλη της, και με κάθε τρόπο να γνωστοποιήσει τα προβλήματα του κλάδου μας και να συμβάλει στην επίλυσή τους. Τα όργανα του φορέα μας (Σύλλογος, Ομοσπονδία, Συνομοσπονδία) όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την εκπροσώπηση και την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Έτσι και αυτή την περίοδο , που οι επιχειρηματίες μέλη μας έχουν ανάγκη στήριξης περισσότερο από ποτέ, ο φορέας συνεχίζει να ενεργεί προς όφελός τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Επειδή το περιβάλλον που ζούμε δεν είναι σταθερό, τα Πρωτόκολλα και οι Νομοθεσίες αλλάζουν συνεχώς, σας γνωρίζουμε ότι εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα προς όφελος του κλάδου μας.

Τέλος
Παρακαλούνται τα μέλη της Ομοσπονδίας να στηρίζουν το Γραφείο, γιατί μόνο ενωμένοι μέσω ενός Φορέα μπορούμε να επιτύχουμε τους σκοπούς και τους στόχους μας.
Η παρούσα συγκυρία το κατέδειξε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις και στο δύσκολο περιβάλλον του Τουρισμού που διαμορφώνεται!
Όπως ήδη γνωρίζετε οι συνδρομές των μελών είναι οι μοναδικοί πόροι για την λειτουργία του Γραφείου. Χωρίς την οικονομική συνέπειά σας δυστυχώς το Γραφείο δεν δύναται να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Όποιος συνάδελφος επιχειρηματίας επιθυμεί να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις ή να εγγραφεί ως νέο μέλος του Συλλόγου μπορεί να προσέρχεται στα Γραφεία μας από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-13:00

Η Ομοσπονδία σας εύχεται υγεία και μια όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο!!

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος
Διονύσιος Γαζής

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστίες από την οικογένεια του Αλέξανδρου Ροντογιάννη
Επομενο αρθρο
Ενοικιάζεται κατάστημα στον κεντρική αγορά της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.