HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ ανήσυχος Πάνος Φέξης και η νέα του δημιουργία

Ο ανήσυχος Πάνος Φέξης και η νέα του δημιουργία

Για άλλη μια χρονιά ο Πάνος Φέξης ετοιμάζεται να μας καταπλήξει. Καλλιτέχνης με όλη την ουσία και σημασία της λέξης, διαθέτοντας μεγάλα αποθέματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας βρίσκεται σε μεγάλη «δράση» όλες τις μέρες της ατελείωτης καραντίνας.

Πνεύμα ανήσυχο, ζώντας το τελευταίο διάστημα σε έναν ξεχωριστό και ευρύχωρο μέρος και έχοντας συγκεντρώσει διαχρονικά άφθονο «υλικό» είναι έτοιμος αυτές τις μέρες να μας παρουσιάσει μια νέα δημιουργία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα αισθήματα του με έργα. Τον Αύγουστο του 2018 με αφορμή τα θύματα από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι της Αττικής, δημιούργησε γλυπτά με θαλασσόξυλα τα οποία τοποθέτησε στη λιμνοθάλασσα κάτω από το Κάστρο του Γρίβα. Την ονόμασε: «Η Συγγνώμη των Αγγέλων. Ένα μοναδικό αφιέρωμα σ’ εκείνους που κάηκαν στο Μάτι».

Η νέα δημιουργία του είναι αφιερωμένη στους ήρωες των ημερών, στους γιατρούς όλου του κόσμου που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να αντιμετωπίσουν μια θανάσιμη πανδημία.

Και αυτή τη φορά το υλικό που πρωταγωνιστεί στις δημιουργίες του είναι τα θαλασσόξυλα μέσα στο υγρό στοιχείο, τα νερά του ιβαριού και βεβαίως τα αγριολούλουδα της Λευκάδας.

Το στήσιμο της δημιουργίας του Πάνου θα το παρακολουθήσουμε σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω Youtube την Μεγάλη Παρασκευή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξαιρετική. Η εικόνα της Λευκάδας την ώρα που δύει ο ήλιος, θαλασσόξυλα και απλά λουλούδια του δρόμου…

Προηγουμενο αρθρο
Κάποια σαρακοστή στην Λευκάδα - Του Πάνου Φέξη
Επομενο αρθρο
Κυριακή των Βαΐων πριν 20 περίπου χρόνια στα χωριά των Σφακιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.