HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Αντιδήμαρχος, Κ. Σέρβος, για τις παρεμβάσεις στον Άγιο Νικήτα

Ο Αντιδήμαρχος, Κ. Σέρβος, για τις παρεμβάσεις στον Άγιο Νικήτα

Λευκάδα, 15 Μαρτίου 2016

Άγιος Νικήτας: περί αμμουδιάς, λυμάτων, φρεατίων, τσιμέντου κλπ

Ο Άγιος Νικήτας διαθέτει ολοκληρωμένο Βιολογικό Καθαρισμό με δίκτυο αποχέτευσης και Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων. Το δίκτυο αποχέτευσης λειτουργεί με τη βοήθεια δυο αντλιοστασίων που είναι και τα δυο υπόγεια, το πρώτο εξ αυτών βρίσκεται στον τσιμεντένιο πεζόδρομο επί της παραλίας το δε δεύτερο είναι στην είσοδο του χωριού μπαίνοντας από τα Πευκούλια στην αρχή του πλακόστρωτου μονοπατιού.

Το αντλιοστάσιο της παραλίας συλλέγει τα λύματα του κεντρικού πεζόδρομου και των περί αυτού κατοικιών και επιχειρήσεων, για να τα προωθήσει μέσω του δεύτερου στη Μ.Ε.Λ. Η συλλογή των λυμάτων γίνεται από το τελευταίο φρεάτιο στο τέρμα του πεζόδρομου με σωλήνα μήκους 30m που είναι τοποθετημένος κάτω από την άμμο και σκεπασμένος από την κατασκευή του με τσιμέντο για λόγους προστασίας. Ο σωλήνας αυτός παρουσίαζε διαχρονικά βλάβες με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει το φρεάτιο (τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν στις 18 Αυγούστου 2015!). Ως εκ τούτου θεωρήσαμε επιβεβλημένη την επισκευή-αντικατάστασή του πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Επίσης με τον σεισμό της 17 Νοέμβρη 2015 ο επί της αμμουδιάς τσιμεντένιος διάδρομος που κάλυπτε-προστάτευε τον παραπάνω αγωγό καθώς και το επόμενο του διαδρόμου πλακόστρωτο (στην αρχή του λεγόμενου παραλιακού δρόμου Αγ. Νικήτα) ρηγματώθηκε σε πολλά σημεία. Στη συνέχεια η δράση του κυματισμού της θάλασσας κατέστησε ακατάλληλο και επικίνδυνο για χρήση τον τσιμεντένιο διάδρομο και κυρίως το τμήμα του πλακόστρωτου που δεν προστατεύονταν από άμμο ή βράχους οι οποίοι με το σεισμό υπεχώρησαν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το τσιμέντο στρώθηκε στις θέσεις όπου υπήρχε ούτως ή άλλως τσιμέντο.

Η επισκευή-αντικατάσταση του παραλιακού αγωγού λυμάτων και η προστασία του, καθώς και η προστασία του αρχικού τμήματος του παραλιακού δρόμου είναι ζήτημα πρώτης περιβαλλοντικής προτεραιότητας για το πρώτο στην τάξη τουριστικό χωριό της Λευκάδας.

Κώστας Σέρβος
Αντιδήμαρχος Λευκάδας

WP_20160309_13_40_45_Pro

WP_20160309_13_40_58_Pro

WP_20160309_13_49_15_Pro

Διαβάστε [εδώ] την καταγγελία αναγνώστη μας για το ίδιο θέμα.

Προηγουμενο αρθρο
Τα κούλουμα στην Νικιάνα και στην Καρυά
Επομενο αρθρο
«Ένα Ποίημα για τους Πρόσφυγες» για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

2 Σχόλια

  1. Μεταφοραί ο Μήτσος
    15 Μαρτίου 2016 at 18:08 — Απάντηση

    Ο κύριος Σέρβος με τα λόγια του, προσπαθεί να δικαιολογήσει μια δράση του Δήμου. Η δράση αυτή όμως, δημιουργεί τετελεσμένα! Και οι φωτογραφίες που προσκομίζει θα είχαν κάποια αξία, αν συνοδεύοταν από μερικές άλλες προ δράσης. Για του λόγου το αληθές μέσω μιας κάποιας συγκρίσεως.
    Ερώτηση αφελούς δημότη: Για να γίνει αυτό το έργο, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (μελέτες, άδειες κ.λπ.) ή μήπως “τσιμέντο να γίνει”;! Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Λευκάδα δεν είναι νησί της Δανίας, ούτε της Νορβηγίας.
    Επίσης, αν κατά το Μάη Ιούνη, σ’ αυτήν την τσιμεντένια εξέδρα, εμφανιστούν τραπεζάκια έξω, καρεκλίτσες, ομπρελίτσες (πάνε πακέτο αυτά τα τρία), ο κύριος Σέρβος θα πάρει θέση, ή θα νίψει τα χέρια του ως αναρμόδιος;

  2. Κάτοικος
    15 Μαρτίου 2016 at 15:39 — Απάντηση

    Δυστυχώς νομίζουν ότι είμαστε βλάκες! Ο ίδιος αντιδήμαρχος δήλωνε: “Δεν έπεσαν σε καμιά περίπτωση 2 μέτρα τσιμέντο.”. Όταν παρουσιάσαμε φωτογραφίες που φαίνονταν τα τρία μέτρα τσιμέντου, μας λέει ότι έπεσε τσιμέντο εκεί όπου ήταν τσιμέντο. Σαν να μη ζούμε σ’ αυτό το χωριό. Άλλωστε οι φωτογραφίες που ο ίδιος, φαντάζομαι, παραθέτει μας δείχνουν τη θέση του σωλήνα και το καλούπωμα. Ακριβώς στη θέση του σωλήνα τελείωνε και το παλιό τσιμέντο. Τα 2 μέτρα παραπάνω γιατί έπεσαν; Θα επανέλθω με φωτογραφίες πιο παλιές. ίσως πάρει λίγο χρόνο αλλά θα βρεθούν και θα φαίνεται το τσιμέντο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.