HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ «Ανώνυμος ο Αθηναίος» δεν πετά στα σύννεφα!

Ο «Ανώνυμος ο Αθηναίος» δεν πετά στα σύννεφα!

Είναι ταλαντούχος, έξυπνος, δημιουργικός, καλλιεργημένος, μα περισσότερο είναι σεμνός και έχει ήθος.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ο βράδυ στον φιλόξενο κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, η παρουσίαση των βιβλίων του ταλαντούχου Λευκαδίτη σκιτσογράφου Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη, με τίτλο «Εικόνες στα σύννεφα» και «Ανώνυμος ο Αθηναίος στη σκιά της Ακρόπολης».

Η οικογένεια του, φίλοι, και πολλοί Λευκαδίτες συγκεντρώθηκαν να γνωρίσουν από κοντά έναν βραβευμένο δημιουργό που συνεχώς αναζητεί νέους τρόπους έκφρασης. Η σχέση του Κωνσταντίνου με τα κόμικς γεννήθηκε στα μαθητικά του χρόνια. Σήμερα είναι το επάγγελμα του, εργάζεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», και παράλληλα «χτίζει» τον δικό του κόσμο μέσα από τα βιβλία του.
Πέρα από τα όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν για τον δημιουργό Σκλαβενίτη όλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα σεμνό και χαμηλών τόνων δημιουργό.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Μαρία Ρούσσου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο συμπολίτης μας Κώστας Σκλαβενίτης, ένα νέο σεμνό παιδί, που βρήκε το δρόμο του στην Αθήνα, ξετυλίγει την έμπνευσή του στα δυο αυτά βιβλία και προσπαθεί με τα σκίτσα του να σκιαγραφήσει τις ανησυχίες του για όσα ζει, όσα τον απασχολούν, όσα περίεργα αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοί του αλλά και ο κόσμος γύρω του.

Με λιτό τρόπο κυνηγά το όνειρο, αλλά εκπέμπει και σήμα κινδύνου ή την αγωνία μιας γενιάς που αναζητά το βηματισμό της κάποιες φορές τολμηρά και άλλες άτολμα, με εσωστρέφεια, ανάμεσα σε αδιέξοδα και δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Ανώνυμος ο Αθηναίος έχει άποψη για όσα νεφελώδη συμβαίνουν την εποχή μας, φιλοσοφεί, ερευνά και αναζητά τη σωτηρία της ψυχής, την προσωπική του βελτίωση χωρίς να παύει να είναι ευχαριστημένος που είναι ο εαυτός του.

Σχολιάζει καυστικά με πικρό χιούμορ και χαμόγελο τη σύγχρονη ζωή, στοιχεία της νέας καθημερινότητας, τα κοινωνικά δίκτυα, την τηλεόραση, την παρακμή, την αποξένωση, δίνοντας χώρο για παρέμβαση στους αρχαίους σοφούς προγόνους μας, στο χιούμορ, στη μαγεία και οι ήρωες του αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερη η λαμπρή δόξα απ’ την ανωνυμία.»

Για τα βιβλία του Κωνσταντίνου μίλησαν ο Κώστας Βλάχος (σκιτσογράφος),η Βιβή Κοψιδά-Βρετού (διδάκτωρ φιλολογίας-συγγραφέας). Την εκδηλωση συντόνισε ο Ηλίας Γεωργάκης (δημοσιογράφος-συγγραφέας).

Για να δείτε την νέα σειρά σκίτσων του Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη με θέμα τη Λευκάδα πατήστε [ΕΔΩ]

Προηγουμενο αρθρο
Η πόλις εάλω - Η Λευκάδα στον αυτόματο πιλότο
Επομενο αρθρο
Το Πνευματικό Κέντρο, οι Άρχοντες και η Φιέστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.