HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Δήμος Λευκάδας για την παρουσία του στο συνέδριο Γαστρονομίας – Οίνου

Ο Δήμος Λευκάδας για την παρουσία του στο συνέδριο Γαστρονομίας – Οίνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟ 16Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΟΙΝΟΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ»

Εξαιρετικά ουσιαστική ήταν η παρουσία του Δήμου Λευκάδας στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS» και στην παράλληλη Έκθεση «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Πολιτισμός, Τουρισμός, Οίνος, Γαστρονομία» στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο 19-20-21 Οκτωβρίου 2018.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 αρχιμάγειροι και επαγγελματίες της ευρωπαϊκής και διεθνούς γαστρονομίας, μέλη των πάνω από 100 λεσχών και ενώσεων αρχιμαγείρων – γαστρονόμων, που συμμετέχουν διεθνώς στο Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου.

Ο Δήμαρχος Κων/νος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος – Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Θανάσης Περδικάρης και στελέχη του Δήμου μας συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που επί 3 ημέρες κάλυψε το εντυπωσιακό Περίπτερο της Λευκάδας, σε χώρο που διατέθηκε από την Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων. Το Περίπτερο επισκέφθηκαν πολλοί επίσημοι, εκατοντάδες σύνεδροι από πολλές χώρες και πολυάριθμοι επισκέπτες.

Την παρουσία του Δήμου στήριξε και η Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, ενώ μέλη της μαγείρεψαν και προσέφεραν στους επισκέπτες το παραδοσιακό λευκαδίτικο πιάτο μπακαλιάρος μπιάνκο.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος παρευρέθηκαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στην Τελετή Εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Γ. Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νικ. Αντώνογλου και του Προέδρου ΕΟΤ Χαρ. Καρίμαλη αλλά και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις εκδηλώσεις του 16ου Συνεδρίου, στο οποίο μίλησε και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης όπως και μέλη των αντιπροσωπειών επισκέφθηκαν το Περίπτερο της Λευκάδας και δοκίμασαν τα παραδοσιακά προϊόντα που ήταν διαθέσιμα με την προσφορά πολλών παραγωγών και επιχειρήσεων της Λευκάδας. Σε όλους τους παραπάνω επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα και έντυπα σχετικά με την προβολή του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και τα στελέχη του Δήμου υποδέχονταν στο Περίπτερο επισκέπτες, επαγγελματίες και φίλους της Λευκάδας ενώ συμμετείχαν και σε διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων υποδέχθηκαν τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Soosuk Lim με την σύζυγό του και Αντιπροσωπεία Συνέδρων από την αδελφοποιημένη με τη Λευκάδα Γαλλική πόλη Leucate.

Ο Δήμαρχος ήταν ομιλητής στην απογευματινή συνεδρία «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» όπου αναφέρθηκε στη σημαντική γαστρονομική – οινική παράδοση των νησιών μας Λευκάδας, Καλάμου και Καστού, τονίζοντας ότι «έχουμε δική μας γαστρονομική και οινική παράδοση, δικές μας συνταγές που μετατρέπουν τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα της φύσης, σε γευστικά εδέσματα». Επίσης ανέφερε συγκεκριμένα γνωστά προϊόντα του Δήμου μας και σημείωσε μερικές από τις διατροφικές συνήθειες και πρακτικές που μας επηρεάζουν ακόμη και σήμερα.

Προηγουμενο αρθρο
Επίσκεψη του Γυμνασίου Μεγανησίου στο Cern
Επομενο αρθρο
Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ: Πρόσληψη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.