HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Δήμος Λευκάδας κάνει έκκληση για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας

Ο Δήμος Λευκάδας κάνει έκκληση για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος Λευκάδας , όπως κάθε χρόνο, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ στους πολίτες,ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

Επισημαίνουμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η απόρριψη παντός είδους απορριμμάτων έξω και γύρω από τους κάδους καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Τα οσαδήποτε φορτηγά, μηχανήματα και προσωπικό και αν είχε ο Δήμος, ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ, αφού μόλις καθαριστεί ο κάθε χώρος ΑΜΕΣΑ επαναλαμβάνεται η ρύπανσή του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τοποθετούνται μέσα στις σακούλες απορριμμάτων σίδερα, πέτρες, μπάζα, γενικά οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικές συσκευές,διάφορα αντικείμενα, λίπη – έλαια και γενικά ότι δημιουργεί προβλήματα στα συνεργεία και καταστρέφει τα μηχανήματα αποκομιδής.

Τα ανωτέρω υλικά πρέπει ξεχωριστά να τοποθετούνται στα αντίστοιχα σημεία ανακύκλωσης.

Ηδη υπάρχουν κατάλληλοι χώροι και σημεία για το σκοπό αυτό και οργανώνονται και άλλα, για τα οποία μπορούν οι πολίτες να έρχονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας. (τηλ.2645360535)
Όπως έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει υπόλοιπα κοπής – κλαδέματος δέντρων,θάμνων, κλαδιά κ.α., η ποσότητα των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 κυβικά( το ήμισυ της καρότσας μικρού φορτηγού ενός τόνου), συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους, ενώ για τον χρόνο προσωρινής εναπόθεσής τους ακολουθείται η διαδικασία για τα ογκώδη αντικείμενα, η οποία γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας.(τηλ.2645360535)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΟΓΚΟΔΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1ΛευκάδαΛευκάδαΝυδρίΚοντάραιναΣφακιώτες
2ΒαρδάνιαΛυγιάΡάχηΜαραντοχώριΚαρυά
3ΑπόλπαιναΝικιάναΠαλιοκατούναΣύβοταΛαζαράτα
4ΤσουκαλάδεςΚατούναΦτερνόΑγιο ΠέτροΠινακοχώρι
5Αγιος ΝικήταςΚαρυώτεςΓένιΒασιλικήΣπανοχώρι
6ΦρύνιΔεσίμιΠηγαδησανοι
7ΚαλαμίτσιΠόροΕγκλουβή
8Μικρό ΓυαλόΕξάνθεια
9Βλυχό

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στα φορτηγά Ι.Χ. και Δ.Χ. κλπ. να αδειάζουν πάσης φύσεως απορρίμματα μπάζα κλπ. σε δρόμους, πλατείες, ποταμούς, ρέματα, δασικούς και γενικότερα υπαίθριους χώρους.

Τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό πρόστιμα κυμαίνονται από 200 έως 1.000 € με διπλασιασμό σε περίπτωση υποτροπής.
Παρακαλούνται όλοι οι δημότες μας να εξάγουν προς αποκομιδή ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ. Στα άλλα κλαδιά (οπωροφόρων δέντρων – ελιών ) ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΗ.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Οι Κουρείς στην παλιά Λευκάδα...
Επομενο αρθρο
1ο Τουρνουά Τοξοβολίας στη Λευκάδα

2 Σχόλια

  1. anwnimos
    18 Μαΐου 2018 at 09:11 — Απάντηση

    Εντάξει τώρα λήθηκε το πρόβλημα. Τρόμαξαν όλοι. Μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους. Έκανε ολόκληρη έκκληση η Δοημοτική Αρχή Σύριζα με έναν εντεταλμένο “ανεξάρτητο Έλληνα”. Αυτοί που 4 χρόνια ούτε την ανακύκλωση δε δούλεψαν και τα πετούν όλα χύμα πάνω στους αποκατεστημένους παλιούς χαδα. Έντεχνα μεταφέρουν την ευθύνη και τη ρίζα του προβλήματος στους κακούς δημότες. Τέτοιοι προπαγανδιστές δεν ξαναπέρασαν!

  2. νοναμε
    17 Μαΐου 2018 at 14:43 — Απάντηση

    ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, Ολες ανοιχτες. Τρεξτε,τις σουλουπωσανε επιτελους!!
    ΝΤΑΜΑΡΙ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ ασφαλεστατος δρομος και ισοπεδος,δεν υπαρχει σαμαρι,ψεματα σας λενε
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ παραλια. Μην τσαξτε. ΤΩΡΑ επρεπε να γινει το εργο!! Μεχρι τωρα καναμε διαβουλευση!!
    ΣΣΣΤ!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.