HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Δήμος Μεγανησίου για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ

Ο Δήμος Μεγανησίου για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ

Δήμος Μεγανησίου
Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ η οποία κατεσβέστη άμεσα.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 εκδηλώθηκε εκ νέου φωτιά στον ίδιο χώρο όπου και ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Κατωπόδης Διονύσιος.

Αμέσως κατέφθασε χειριστής μηχανήματος έργου από την πόλη της Λευκάδας όπου και κάλυψε την εστία της φωτιάς με χώμα καταφέρνοντας να την θέσει υπό έλεγχο και στη συνέχεια να την σβήσει.

Στο χώρο βρισκόταν γνωστός ” φωτογράφος ” και χειριστής drone αποθανατίζοντας το γεγονός με απώτερο σκοπό τη δυσφήμιση της δημοτικής αρχής, ισχυριζόμενοι σε δημοσιεύματα περί κάλυψης των απορριμμάτων με χωματουργικά υλικά.

Η κίνηση αυτή έρχεται ” τυχαίως ” λίγες μέρες πριν τη διακήρυξη του συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς του εναπομένοντα όγκου απορριμάτων στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ στις 18-11-2019.

Ολα τα γεγονότα έχουν αναφερθεί στις αρχές της Αστυνομίας Λευκάδας όπου και θα ακολουθήσουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Προκειμένου να αποκατασταθεί ο χώρος του πρώην ΧΥΤΑ, στη περιοχή θα συγκεντρωθούν πάνω από 4.000 κυβικά χωματουργικών υλικών.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Προηγουμενο αρθρο
Ημερίδα από την Equal Society «Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη»
Επομενο αρθρο
Βία και παράνομο στοίχημα δεν έχουν θέση στον αθλητισμό – Ομιλία του Βουλευτή Θανάση Καββαδά στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.