HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νησί μας με σοφέρ και 2500 κυβικά!

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νησί μας με σοφέρ και 2500 κυβικά!

Εντύπωση μου προκάλεσε ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, 2500 κυβικά, που ήταν σταθμευμένο την ώρα της Δοξολογίας για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου, απέναντι από την είσοδο της Μητρόπολης. Στη θέση του οδηγού καθόταν επαγγελματίας σοφέρ κουστουμαρισμένος. Σε ερώτησή, μου εξήγησε, πως το αυτοκίνητο μετέφερε τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Είδα το όνομα του κ. Γενικού γραμμένο για πρώτη φορά σε Δελτίο τύπου της Περιφέρειας, που μας ενημέρωνε ότι θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου στο νησί μας. Στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της παραλίας, τον είδα από κοντά. Είναι ένας νέος άνδρας, γερός και αρτιμελής, όπως δείχνει.

Θα σχολιάσω ό,τι έχει να κάνει με την ιδιότητα του και με ό,τι αυτός εκπροσωπεί.

DSCN1840

Ο Γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι ο διορισμένος από την κυβέρνηση Περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας. Δεν γνωρίζω ούτε και θέλω να μάθω ποσό ψηλά στην ιεραρχία βρίσκεται η θέση που τον τοποθέτησαν.

Ξεκίνησε λοιπόν από την Πάτρα, -εκεί είναι η έδρα της περιφέρειας- μια κούρσα 2500 κυβικά, πληρώθηκε ένας οδηγός, για να μεταφέρει το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, στη Λευκάδα. Μάλιστα για να μην πατήσει καθόλου στο «χώμα», τον έφερε ακριβώς έξω από την Μητρόπολη!

Μετρήστε τους Νομούς της Ελλάδας, υπολογίστε και τις μεγάλες πόλεις, που κι εκεί στάλθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, λογαριάστε ποσα τέτοια και μεγαλύτερα αυτοκίνητα μετά σοφέρ, κινήθηκαν ανά την Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου, για να μεταφερθούν οι «πορφυρογέννητοι» μιας χώρας που έφτασε να έχει μόνο δυο κοινωνικές τάξεις, πλούσιους και φτωχούς. Σκεφτείτε ότι αλλού πήγαν υπουργοί… Μετά υπολογίστε και το κόστος…

Όλοι γνωρίζουμε ότι παρά την κρίση παρά τα όσα λέγονται, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις των 600 ευρώ, το σάπιο διεφθαρμένο και πελατειακό κράτος δεν έχει μετακινηθεί ρούπι. Συνεχίζει να σπαταλά και να κάνει ό,τι έκανε.

Ο κ. Γενικός, όπως δείχνει εξωτερικά, είναι το νέο αίμα, οι νέες ιδέες της κυβέρνησης. Η σημερινή του παρουσία στη Λευκάδα μας έδειξε το πρόσωπο της κυβέρνησης εκ του σύνεγγυς!

Σε τελική ανάλυση, ποιος είναι ο κ. Γενικός; Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει ο ίδιος, ένα μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητο και να μας έρθει; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που με δικά μας χρήματα, με κουρσάρες και σοφέρ, όργωσαν την Ελλάδα; Μας ρώτησε η κυβέρνηση αν θέλουμε την παρουσία εκπροσώπου της, με τέτοιο κόστος. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε μέσα από φόρους, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές, τον κάθε εκπρόσωπο, που δείχνει να μην έχει συναίσθηση σε ποια χώρα ζει; Είναι πρόκληση στο κοινό αίσθημα τέτοιες πρακτικές.

Για να μην ξεχνιόμαστε, θυμίζω ότι πολιτισμένες χώρες, με λιγότερα οικονομικά προβλήματα μπροστά στα δικά μας, ξεκίνησαν την εξυγίανση, κόβοντας πρώτα, τα προνόμια των αξιωματούχων. Εμείς εδώ, δεν θέλουμε ν’ αλλάξουμε το παραμικρό και πουθενά, θέλουμε να διατηρήσουμε και να διαιωνίσουμε οτιδήποτε μας έφερε εδώ που είμαστε.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Αγρόθεν: Αρωματικά φυτά από τον Αλέξανδρο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας «Λευκαδίων Ναυτικών»

6 Σχόλια

  1. Λογοθέτης Γιώργος
    31 Οκτωβρίου 2014 at 19:56 — Απάντηση

    Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα !
    Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε πήγαινε μόνος του από το σπίτι στο γραφείο οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητο… Το αναφέρω όπως και πολλά άλλα παραδείγματα στο βιβλίο μου ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ.
    Γιώργος Λογοθέτης
    http://www.theodorakisstory.gr

  2. ΕΙΡΗΝΗ
    31 Οκτωβρίου 2014 at 10:43 — Απάντηση

    Oι εκπροσωποι των κυβερνησεων των κομματων των δημοτικων αρχων εχουν ονομα. Οταν παμε και ψηφιζουμε βαζουμε τον ρημαδι τον σταυρο σε καπιοον που πιστευουμε για καλυτερο απο τα υπολοιπα προσωπα, Δεν υπαρχουν ανωνυμοι εκπροσωποι. Ο κος ΓΓ εχει υποσταση δεν ειναι ο αγνωστος Χ. Δεν καταλαβαινω αυτην τη αρνηση να τον κατονομασετε. Ειναι παρανομη η αναφορα του με οναμτεπωνυμο αυτο δεν καταλαβαινω, που το εχουμε κανει και θεμα.

  3. παϊσιος
    30 Οκτωβρίου 2014 at 18:18 — Απάντηση

    Το που, ποιός και πως θα πάει να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση σε μια εκδήλωση, ορίζονται απο ειδικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει (διαχρονικά θα έλεγα εγώ) η εκάστοτε κυβέρνηση. Ο συγκεκριμένος κύριος εκτέλεσε εντολές της κυβέρνησης (άλλως τε αυτήν εκπροσώπησε). Δεν ενδιαφέρει αν είναι ο αλφα ή ο βήτα. Τι σημασία έχει. Πες (EIRHNH) πως ηταν ο ίδιος ο υπουργός. Τι αλλάζει?
    Ομως ερωτώ: Όι εν λόγω κύριοι σαν δημόσιοι λειτουργοί γιατί δεν χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα όπως κάνουνε (κάναμε) όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν πηγαίνουν εκτός έδρας για δουλειά της υπηρεσίας και να πάρουν την αμοιβή με το χιλιόμετρο? Αν και προσωπικά δεν θεωρώ τον εν λόγω κύριο (και τους όμοιούς του) και πολύ απαραίτητο στην εξέδρα για να γιορτάσω τον αγώνα του Ελληνικού λαού κατά των φασιστοναζιστών. Ίσα ίσα αηδία και (πολύ) θυμό αισθάνομαι που σε στιγμές σκληρής ανέχειας για τους περισσότερους συνέλληνες, αυτοί να διαβιούν σαν αυτοκράτορες. Ας μην το πάω και μακρύτερα και να αναρωτηθώ, σε παρόμοιες στιγμές σαν αυτές που ακολούθησαν το 40, τι ρόλο θα επεφύλασσαν για τους εαυτούς τους αυτοί που σήμερα κορδώνουν στις εξέδρες των επισήμων.

  4. EIRHNH
    29 Οκτωβρίου 2014 at 23:05 — Απάντηση

    Eαν τα προσωπα δεν εχουν σημασια, κακως αναρτησατε το αρθρο αυτο. εγω που το διαβαζω θελω να ξερω για ποιον ομιλειται. Δεν νομιζω οτι σας ταιριαζει να γραφεται στο στυλ δεν μας εχετε συνηθισει σε τετοια αρθρα. Αλλωστε ειναι πολυ ευκολο στο καθενα να μαθει το ονομα του κυριου αυτου, αλλα η ουσια δεν ειναι εκει.

  5. Βιολέττα Σάντα
    29 Οκτωβρίου 2014 at 21:54 — Απάντηση

    Θα συμφωνούσα με ο,τι λέτε, αν επρόκειτο για μια εξαίρεση. Πολύ φοβάμαι πως τέτοιες συμπεριφορές είναι ο κανόνας, οπότε τα πρόσωπα λίγη σημασία έχουν.

  6. EIRHNH
    29 Οκτωβρίου 2014 at 11:58 — Απάντηση

    Συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφετε και αλλα επρεπε να πουμε χοντριτερα. Θα ηθελα ομως να γραψετε και το ονομα αυτου του βολεμενου με κεφαλαια γραμματα για να τον ξερουμε και εμεις. Οταν ξανακουσουμε γιαυτον να ξερουμε περι τινος προκειται.Ολα πρεπει να λεγονται με το ονομα τους και οχι περιγραφικα. Ευχαριστω

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.