HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Θοδωρής Σολδάτος για το νέο Νοσοκομείο

Ο Θοδωρής Σολδάτος για το νέο Νοσοκομείο

Δελτίο Τύπου

ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ,
σύμφωνα με την απόφαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης 04/04/2008 και το έγγραφο της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων), 10/12/2009, προς το νεοεκλεγέντα τότε βουλευτή Ν. Λευκάδας και με πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Υγείας τις κυρίες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά, το οποίο επισυνάπτεται:

Το έργο δε θα γινόταν αν δεν υπήρχε Σολδάτος με σύμφωνη γνώμη Αβραμόπουλου.
Συνεχίστηκε από τους επόμενους γιατί από κάποιους ξεκίνησε.

Με την ιδιότητα του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ., κατά την 1η του βουλευτική θητεία, ο Θοδωρής Σολδάτος συνεργάζεται με τον τότε Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο ο οποίος επισκέπτεται τη Λευκάδα και εξαγγέλλει την ανέγερση νέου Νοσοκομείου, αλλάζοντας τις προθέσεις του να επισκευάσει και ανακαινίσει απλώς το κτίριο του παλιού νοσοκομείου.

Η μελέτη που χρηματοδοτήθηκε λοιπόν επί βουλευτικής θητείας Θοδωρή Σολδάτου, είχε καταληκτική ημερομηνία παράδοσης την 31η Δεκεμβρίου 2009. Ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά.
Στη διάρκεια της προσπάθειας του τότε βουλευτή, οι πολίτες της Λευκάδας έγιναν αποδέκτες αλλεπάλληλων και αλληλοσυγκρουόμενων τοποθετήσεων, όπως για παράδειγμα ότι ….. το νοσοκομείο δεν πρέπει να γίνει στη Λευκάδα αλλά στο Άκτιο, ….ότι το οικόπεδο δεν είναι κατάλληλο, ….. ότι δεν επιτρέπεται να γίνει λόγω εγγύτητας του νεκροταφείου, ….. ότι δεν είναι βέβαιο πως υπάρχουν κονδύλια, ….. ότι θα ανακαινιστεί και θα επεκταθεί το παλιό νοσοκομείο κ.λ.π.

Η μελέτη όμως χρηματοδοτήθηκε. Το κτιριολογικό ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο και χωρίς αντιδράσεις, μετά από συνεργασία που είχε ο βουλευτής με τη 6η Υγειονομική Περιφέρεια και με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Νοσοκομείου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
04.04.2008:
Με την υπ’ αριθμ. Υ4β/ΓΠ 7398/04.04.2008: Απόφαση Υπουργού Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης, ανατέθηκε στην ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ η εκπόνηση της Μελέτης Δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας 120κλινών»
Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

04.04.08:
Με την υπ’ αριθμ.Υ4β/ΓΠ 7398/04.04.08 Απόφαση του Υπουργού Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης ανατέθηκαν τα εξής:
– Με την 2364/228/11.06.09 απόφαση του ΔΣ ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, ανατέθηκε η εκπόνηση Γεωτεχνικής έρευνας
– Με την 2348/227/04.06.09 απόφαση του ΔΣ ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.
Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

18.09.2008:
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ308/18.09.08 έγγραφο της 6ης ΔΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης και την ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, κατατέθηκε πρόταση κτιριολογικού προγράμματος.
Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

27.04.09:
Στις 27.04.09 (ΓΑ 105145), υπογράφηκε η Σύμβαση ανάθεσης καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου για την εκπόνηση της Μελέτης Δημοπράτησης του εν λόγω έργου. Ανάδοχος του έργου είναι το μελετητικό γραφείο «ΜΕΑΣ ΕΠΕ/Σ. ΒΩΚΟΣ-Π. ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-Ε. ΔΙΓΩΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»
Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

13.04.09:
Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΓΑ 104861/13.04.09 δηλώθηκαν από τον ανάδοχο τα εξής μελετητικά γραφεία για την εκπόνηση των μελετών Η/Μ εγκαταστάσεων και στατικών:
– Η στατική μελέτη δημοπράτησης στο γραφείο «Χ. ΜΑΡΑΒΕΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΕ»
– Η Η/Μ μελέτη δημοπράτησης στο γραφείο «ΤΑΛΩΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ»
Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

19.05.2009:
Λόγω των διάσπαρτων εντός του οικοπέδου του κληροδοτήματος ιδιοκτησιών, η ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει τη διαδικασία μελετών.
Ο βουλευτής προκαλεί τη σύσκεψη της 19-05-2009 στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΟΜ. Στη σύσκεψη εκτός του κ. Σολδάτου, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. κ. Χ. Στάντζος, οι μηχανικοί της Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. κ. Μ. Πρέκας και κ. Α. Βιτωράτου, ο Υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Π. Καψαμπέλης και ο επικεφαλής της μελετητικής εταιρείας που έχει αναλάβει τη μελέτη κ. Π. Πετρακόπουλος με τους συνεργάτες του.
Αποφασίστηκε να προχωρήσει η μελέτη για το νέο Νοσοκομείο, προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις δυνατότητες του οικοπέδου που έχει διατεθεί από τη Μητρόπολη και χωρίς τις εντός ή όμορες προς αυτό ιδιοκτησίες σε 1η φάση, των οποίων η διάθεση απαιτεί πολύ χρόνο.
Ημερομηνία παράδοσης της μελέτης στη Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. ορίζεται το τέλος Οκτωβρίου 2009.
Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

20.08.09:
Με το ΓΑ 108742/20.08.09 η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης θεώρησε το κτιριολογικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο ανάδοχος μελετητής.
Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

30.09.09:
Η μελέτη δημοπράτησης παρατείνεται με την 2538/246/30.09.09 απόφαση του ΔΣ ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ έως τις 31.12.2009.
Προεκλογική περίοδος, απερχόμενος Βουλευτής: Θ. Σολδάτος

Δεκέμβριος 2012
Μετά από την απόφαση του Α. Λοβέρδου να συνεχίσει το έργο, και τις ενέργειες που ακολούθησαν με την επόμενη κυβέρνηση, το έργο προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2012 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
2η βουλευτική θητεία Θ. Σολδάτου

Υ.Γ. Σας παραθέτω τέλος,
1. τη δήλωση του τότε υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου για τις ενέργειες Σολδάτου, μετά την εξαγγελία του για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στις 18.01.2008:
«…ο Θοδωρής Σολδάτος έχει κυριολεκτικά στρατοπεδεύσει στο Υπουργείο Υγείας, γιατί όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται τρέξιμο, προσπάθεια…»
2. ακριβές απόσπασμα συνέντευξης της κυρίας Λιλής Καραβία, υποψηφίας βουλευτού με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά τις εθνικές εκλογές του 2012 και συμβούλου του Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου στη συνέχεια, προς την εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» στις 2-11-2010 :
«…. “η προσπάθεια” συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες τόσο των Λευκαδιτών όσο και των βουλευτών και να μην ξεχνάμε την προσπάθεια που κατέβαλλε ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος …».

Προηγουμενο αρθρο
Από τους Σφακιώτες ξεκινά την προεκλογική του περιοδεία ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Λιβιτσάνος
Επομενο αρθρο
Μετά το μετρό της Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Λευκάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.