HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ κατεβασμένος αντίχειρας

Ο κατεβασμένος αντίχειρας

Γράφει ο Απόστολος Βεργής

Κορονοϊός, πλημμύρα, Χρυσή Αυγή, από απέναντι οι Τούρκοι απειλητικοί… Η κούραση είναι δεδομένη. Είπα κι εγώ λιγάκι να ξεσκάσω και άνοιξα την τηλεόραση. Έπεσα σε έναν από τούς γνωστούς τηλεδιαγωνισμούς που εσχάτως είναι τής μόδας, αυτόν για το επόμενο κορυφαίο μοντέλο. Ήτοι, τρεις παντογνώστες κριτές κι από μπροστά τους να περνούν πανέμορφες κοπέλες. Κι εκείνοι, ως άλλοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες εντός του Κολοσσαίου, να σηκώνουν ή να κατεβάζουν τον αντίχειρα. Πάνω ο αντίχειρας: ακόμα μια ευκαιρία. Κάτω ο αντίχειρας: “θάνατος”.

Έπεσα πάνω  στην σκηνή που μπροστά απ’ τούς κριτές περνούσε μια κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά. Σας λέω μια κούκλα – πιστεύω ότι αμέτρητα παλικάρια ονειρεύονται να έχουν δίπλα τους έναν τέτοιο άγγελο. Κι όμως, αφού έβαλαν την κοπέλα να περάσει για ακόμα μια φορά από μπροστά τους, φορώντας κάτι σαν μαγιό, περίπου τσίτσιδη και την έβαλαν να κυλιστεί στο πάτωμα, τάχα ποζάροντας, έβγαλαν το πόρισμα: “Δεν κάνεις κοπέλα μου για μοντέλο”. Ο λόγος; Το ύψος της κοπέλας η οποία λέει ήταν μόνο 1,72… Και η κοπέλα έφυγε και η κοπέλα χάθηκε στην ανωνυμία, έτσι, όπως ήταν, σχεδόν γυμνή σωματικά αλλά και ψυχικά , γυμνή και στην αξιοπρέπειά της.

Κοντή λέει για μοντέλο, μόλις 1,72 (η θρυλική Μέρλιν ήταν 1,66 μα η μορφή της μας μεθά ακόμα) . Θα μου πείτε εδώ έχουν βάλει κατώτερο όριο το ύψος 1,70 για την εισαγωγή των υποψηφίων  στις στρατιωτικές σχολές, στα μοντέλα θα κολλήσουν; – Απαντώ ότι με αυτούς γελάνε από εκεί ψηλά που βρίσκονται ο Μέγας Ναπολέων του 1,68 και πιο πολύ ο στρατάρχης Ζούκοφ που είχε ύψος 1,66 , που δηλαδή θα κρινόταν από το Ελληνικό κράτος ακατάλληλος για να εισαχθεί σε στρατιωτική σχολή.

Αλλά ας πάμε παρακάτω. Κοντή λέει η μία, η άλλη παχουλή και σβήνουν διαρκώς όνειρα κοριτσιών (εσχάτως κι αγοριών) γιατί λέει έτσι είπαν κάποιοι ειδικοί. Ειδικοί; – Μπα, η μόνη ειδική είναι η τηλεθέαση η οποία επιθυμεί απορρίψεις, δάκρυα, αντιδράσεις, ίντριγκες, γενικά κατώτερα ένστικτα, ότι ακριβώς ζητά η πρόστυχη, η εκπορνευτική πλευρά του καπιταλισμού για να επιτυγχάνονται πωλήσεις.

Κι εντέλει προσωπικότητες στον Καιάδα. Για 5 με 10 πόντους, για 3 με 4 κιλά. Και ας μην κρύβεται η ομορφιά στους πόντους και στα κιλά, στην τηλεόραση με αυτά τα μέτρα μετριέται. Κι επέκεινα ρατσισμός, διαχωρισμός κι εντέλει να κερδίζει ο ένας που να τα παίρνει όλα.

Εγώ πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμώ τούς ηττημένους, την κοπέλα του 1,72, το αγόρι των 95 κιλών, ανθρώπους οι οποίοι έχουν πληγωθεί, ανθρώπους οι οποίοι αξίζουν περισσότερα από έναν αντίχειρα κατεβασμένο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
15 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας
Επομενο αρθρο
Τέλος το αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τα μεσάνυχτα -Οι διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.