HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τα Λιμενικά Τέλη

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τα Λιμενικά Τέλη

Λευκάδα, 16 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Αίτημα στο Υπ. Ναυτιλίας για μείωση των λιμενικών τελών

Γνωστοποιούμε ότι έπειτα από τις σχετικές διαμαρτυρίες που δέχθηκε από ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, Έλληνες και αλλοδαπούς, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας απευθύνθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας αιτούμενο την αναπροσαρμογή των λιμενικών τελών. Λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη οικονομική συγκυρία, όπως και τους ευρύτερους στόχους της τουριστικής πολιτικής ζητάμε τον εξορθολογισμό των λιμενικών τελών, τα οποία αυξήθηκαν υπέρογκα το περασμένο έτος με σχετική ΚΥΑ (αριθμ. 8122.1/29/16-7-2014).

Σε μια περίοδο που η χώρα και κατ’ επέκταση ο τουρισμός, η βαριά μας βιομηχανία, πλήττονται από τα αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα της περασμένης πενταετίας, η αύξηση με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ το μόνο που «καταφέρνει» είναι να βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση στον Νομό μας, έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό, με αποτέλεσμα την περαιτέρω, άμεση ή έμμεση, επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας.
Εξάλλου, στη σχετική παρέμβαση στο Υπουργείο καταστήσαμε γνωστά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην είσπραξη των τελών λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προς τούτο προσωπικού.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας

Κώστας Βλάχος

Προηγουμενο αρθρο
Aνατολή - ύμνος στη ζωή, στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
O Διονύσης Σαββόπουλος με τον φακό της Φρόσως Χαλικιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.