HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΟ Ραβίνος της κεντρικής αγοράς της Λευκάδας…

Ο Ραβίνος της κεντρικής αγοράς της Λευκάδας…

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερα φιλοζωικά αισθήματα για να νοιώσει τρυφερότητα στη θέα αυτού του όμορφου σκυλιού. Τον συναντάμε κάθε μέρα όσοι διασχίζουμε την αγορά. Το στέκι του είναι σχεδόν το μέσον της αγοράς, από του «Κουτσούρια» μέχρι την πλατεία. Κάποιες φορές είναι ξαπλωμένος και κοιμάται, ακόμα και στη μέση του δρόμου. (Ίσως στο υποσυνείδητο του ο κεντρικός δρόμος της αγοράς έχει καταγραφεί ως πεζόδρομος! ) Άλλες φορές πάλι ξαπλώνει έξω από τα καταστήματα. Είναι όμορφος ήσυχος και πολύ συμπαθητικός.

IMG_2120

Μετά από χρόνια που τον συναντώ και μερικές φορές κοντοστέκω και του μιλάω, σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ μαζί του, να μάθω την ιστορία του. Αυτό το όμορφο σκυλί εδώ και χρόνια, εγκαταλείφθηκε από τους δικούς του. Βρέθηκε στο μέσον της αγοράς τραυματισμένο. Έχει χάσει το ένα μάτι του και είναι κομμένη όλη η ουρά του. Οι καταστηματάρχες τον περιέθαλψαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να τον φροντίζουν. Ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος τον ταΐζει κάποιες φορές και η Φωτεινή Κονιδάρη έχει αναλάβει το γιατρό και τα εμβόλια του. Η κ. Κονιδάρη με πληροφόρησε ότι του έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Στη φροντίδα του Ραβίνου συμμετέχουν και άλλοι καταστηματάρχες της περιοχής.

IMG_2129

Όπως με πληροφόρησαν, μετά την ξύλινη γέφυρα, ο Ραβίνος είναι ο πιο πολυφωτογραφημένος της Λευκάδας. Υπάρχουν και συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων που τον φροντίζουν. Πέρυσι το καλοκαίρι κάθε μέρα, για ένα μήνα, μια Σκοτσέζα τουρίστρια του πήγαινε ένα μπουκάλι γάλα και μια κονσέρβα. Μια μέρα πριν αναχωρήσει από τη Λευκάδα, άφησε τρόφιμα στον κ. Γιώργο Πολυχρονόπουλο για αρκετό καιρό.

Μαθαίνοντας την ιστορία του Ραβίνου, τον αγάπησα περισσότερο. Έπαψα όμως να ζηλεύω την «ανεμελιά» που μου έδειχνε η εικόνα του, όσες φορές το συνάντησα ξαπλωμένο και κοιμισμένο στη μέση του πεζόδρομου, ενώ εγώ ήμουν φορτωμένη προβλήματα.

Η πρωτοβουλία των καταστηματαρχών που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του είναι αξιέπαινη.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Μαντολάτο και Παστέλι: Δυο παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ο «Ρεμβασμός» του Λευκάδιου Χέρν

1 Σχόλιο

  1. fotiny
    25 Απριλίου 2014 at 18:56 — Απάντηση

    Κυρία Βιολέτα πολύ ωραίο το άρθρο σας! Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο αντιλυσσικός εμβολιασμός, η στείρωση και οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις για τη λεϊσμανίαση (όπου είναι αρνητικός) έγιναν από το σωματείο φιλόζωων Λευκάδας LAWS.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.