HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λευκάδας για τις ελλείψεις στα νηπιαγωγεία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λευκάδας για τις ελλείψεις στα νηπιαγωγεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»

Με το άνοιγμα των σχολείων και αυτή τη σχολική χρονιά αντιμετωπίσαμε και ακόμα αντιμετωπίζουμε, παρά την πρόσληψη αναπληρωτών, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην Π.Ε. εκπαίδευση. Εντονότερο είναι στα νηπιαγωγεία που υπάρχουν ακόμη 7 κενά.

Επιπλέον παρατηρείται το φαινόμενο μετά από κλήρωση πολλά προνήπια να μένουν εκτός νηπιαγωγείου, διότι ο αριθμός των νηπιαγωγείων δεν επαρκεί. Ειδικά στην πόλη της Λευκάδας σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε τμήματα των 28 νηπίων. Το Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού συγκέντρωσε στοιχεία, συζήτησε το θέμα. Ήρθε δε σε επαφή με τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων που θεώρησε ότι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν επιπλέον τμήματα.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε:

1) Αναγκαιότητα την άμεση επαναλειτουργία ολοήμερου νηπιαγωγείου της πόλης, του οποίου η λειτουργία έχει ανασταλεί για άγνωστο σ’ εμάς λόγο και παρότι είναι στελεχωμένο οι νηπιαγωγοί που έχουν οργανική σε αυτό κρίνονται τα τελευταία χρόνια υπεράριθμες.

2) Αναγκαιότητα την άμεση ίδρυση στην πόλη της Λευκάδας ενός κλασικού τμήματος νηπιαγωγείου.
Ώστε:

• να αποσυμφορηθούν τα πολυπληθή τμήματα
• να εγγραφούν όλα τα προνήπια και να λαμβάνουν έτσι την ενδεδειγμένη προσχολική αγωγή και
• να ελευθερωθούν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που και εκεί πολλές αιτήσεις κάθε χρόνο δεν ικανοποιούνται.

Καλούμε:

• τη Διεύθυνση ΠΕ Λευκάδας να κινηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας ολοκληρωμένη και αποφασιστική λύση στο πρόβλημα. Να επαναλειτουργήσει το ολοήμερο νηπιαγωγείο που βρίσκεται σε αναστολή. Να φιλοξενηθεί το επιπλέον κλασικό τμήματα στο 5ο νηπιαγωγείο, εφόσον πρώτα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο κτίριο.

• το Δήμο Λευκάδας από πλευράς του να μεριμνήσει άμεσα για τα έντονα προβλήματα πολλών νηπιαγωγείων (κτιριακά, προαύλιου χώρου, θέρμανσης, ηλεκτρολογικά, διαρροών κτλ) και να δρομολογήσει τη μόνιμη και αναγκαία λύση για τη στέγαση και των νέων νηπιαγωγείων που προτείνονται.

Ο Σύλλογός μας και το ΔΣ θα ενημερώσουν, θα πιέσουν και θα κινητοποιηθούν στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των ζητημάτων. Θεωρούμε όμως, ότι η φοίτηση όλων των νηπίων και προνηπίων είναι ωφέλιμη για τα παιδιά, μέσα σε ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον, με μόνιμο προσωπικό καλύπτοντας όλες τις ανάγκες σε αυτό.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Προηγουμενο αρθρο
Ο γύρος της πόλης της Λευκάδας μέσα από το φακό μιας Γερμανίδας φωτογράφου
Επομενο αρθρο
Στη σκιά της έκρηξης του τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.