HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέθανε από κορωνοϊό 49χρονος γυναικολόγος της Λάρισας

Πέθανε από κορωνοϊό 49χρονος γυναικολόγος της Λάρισας

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σήμερα το πρωί ένας 49χρονος γυναικολόγος στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 49χρονος γυναικολόγος Νεκτάριος Χαλβαντζάς, με καταγωγή από τη Φαρκαδόνα, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό πριν από περίπου ενάμιση μήνα και παρά τη γενναία μάχη που έδωσε, δεν άντεξε.


O 49χρονος γυναικολόγος ήταν λάτρης του body building

Ο γιατρός το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Θετική είχε βρεθεί και η μητέρα του, ωστόσο εκείνη κατάφερε να το ξεπεράσει και να νικήσει. Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς διατηρούσε γυναικολογικό ιατρείο στο κέντρο της Λάρισας.

Δήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας
Σε δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου επισημαίνονται τα εξής: «Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα-γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβαντζά από κορoνοϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του.

Παράλληλα ευχόμαστε σε όλους του γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από την μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας.


Ο γυναικολόγος πέθανε μετά από έναν μήνα διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας ενώ παράλληλα επαυξάνει  την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – υλικά –σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός–οργάνωση ΠΦΥ  – κτηριακή αναβάθμιση. Επιπρόσθετα αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων».


Πηγή: iefimerida.gr –

Προηγουμενο αρθρο
Προς πώληση 3 ξενοδοχεία στην Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 30/11 έως 06/12/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.