HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠέντε κάδοι στη σειρά!

Πέντε κάδοι στη σειρά!

Της Καίτης Κακαβούλη

Οι καταστηματάρχες των οδών Καραβέλα και Υποσμ. Κατωπόδη μετά από ενημέρωση που είχαν από το Δήμο, είδαν την Παρασκευή όλους του κάδους που βρίσκονταν επί της Καραβέλα, μπροστά από το εμπορικό κέντρο, να μετακινούνται.

Οι 5 από τους αυτούς (δυο και 3 για ανακυκλώσιμα) τοποθετήθηκαν μπροστά από το άχτιστο οικόπεδο μας, δίπλα στο σπίτι μας. Στην περιοχή δεν υπάρχουν -πλην από δυο- κατοικημένα σπίτια για να εξυπηρετήσουν. Οι κάδοι εξυπηρετούν το εμπορικό κέντρο.

Μετά από τηλεφώνημα μας στο Δήμο πήραμε την απάντηση πως η μετακίνηση των κάδων έγινε για αποσυμφόρηση του κέντρου.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες η απουσία των κάδων ουδόλως αποσυμφόρησε την περιοχή. Την θέση των κάδων καταλαμβάνουν αυτοκίνητα, που κάνουν τη στροφή των οδηγών το ίδιο κόλαση.

Είναι γνωστό τι σημαίνει κάδος απορριμμάτων στην πόλη μας! Βρώμα σκουπίδι και δυσωδία. Οι κάδοι δεν πλένονται ούτε βεβαίως και ο χώρος που καταλαμβάνουν. Από το εσωτερικό τους τρέχουν ζουμιά. Μπόχα, δυσωδία και σκουπίδια συνοδεύουν την παρουσία τους. Είναι ακόμα γνωστό πως τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται έξω από τους κάδους παραμένουν πεταμένα πέριξ αυτών και μετά το άδειασμα τους, αφού κανένας δεν τα μαζεύει. Ακόμα οι κούτες, όσες τουλάχιστον τοποθετούνται στον σωστό κάδο, τις περισσότερες φορές δεν σπάνε, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν όλο τον χώρο. Οι τελευταίες πάνω πάνω γίνονται φτερό στον άνεμο και γεμίζουν σκουπίδια όλη την γύρω περιοχή.

Λοιπόν επειδή δεν είμαστε χαζοί, πάρτε αμέσως τους 5 κάδους σας δίπλα από το σπίτι μας, δεν εξυπηρετούν κανέναν. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή δεν είχε αιτία τους κάδους αλλά την αποφυγή τήρησης των κανόνων στάθμευσης. Κάντε χαρτογράφηση θέσεων κάδων του Δήμου για να μην αρχίσουν τα ρουσφέτια με αλλαγές θέσεων.

Αν αφαιρέσετε καμιά πινακίδα από τους παράνομα σταθμεύοντες στη διασταύρωση και από τα διπλοπαρκαρίσματα στην Καραβέλα, να δείτε πως λύνονται τα προβλήματα σας…

Υ.Γ.
Και επειδή ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, σας δηλώνουμε πως η περιοχή είναι πολύπαθη. Προσωρινά, μας δήλωσε ο Δήμος το 2003, πως θα ρίξει τα όμβρια στο οικόπεδο μας και ακόμα κάθε χειμώνα γινόμαστε θάλασσα.

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εισροή υδάτων σε σκάφος στη Νικιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.