HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέντε κρούσματα σε ταξιδιώτες – Σουηδή θετική στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα

Πέντε κρούσματα σε ταξιδιώτες – Σουηδή θετική στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα

Πέντε κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στα πρώτα 1.400 μοριακά τεστ, από τα συνολικά 5.889 που έγιναν, στους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία, Ρουμανία βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, όπως και ένα ζευγάρι από την Ελλάδα.

Έως αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρμόδιες Αρχές κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των εν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, προκειμένου να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα από τη Σουηδία δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση, που προβλέπεται μετά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.

Από την άλλη, η γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ανάμεσα σε 66 μοριακά τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου η Ελλάδα άρχισε να δέχεται τουρίστες ενόψει της διαφορετικής, λόγω κορονοϊού, θερινής περιόδου.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ  3 ΙΟΥΛΙΟΥ (17:45)

Έντεκα τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ταξιδιώτες που έφτασαν από προχθές στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί τα 3.611 από τα συνολικά 6.500 τεστ.

Προηγουμενο αρθρο
Διαμαρτυρία ΤΑΟΛ για τον «πράσινο τρύγο»
Επομενο αρθρο
Επιδείνωση του καιρού - Ανακοίνωση Λιμεναρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.