HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠέτσας: Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους

Πέτσας: Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και στις εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Χαρακτηριστικά είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση: «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε την πιθανότητα να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήσης μάσκας στις εκκλησίες.

Επιπλέον, από αύριο το πρωί, Τρίτη 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR τεστ), που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους».

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, «η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή».

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση συμμαθητών 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας μετά από 50 χρόνια
Επομενο αρθρο
Έλεγχοι αστυνόμευσης τουριστικών περιοχών Ιονίων Νησιών

2 Σχόλια

  1. Κωστής Ι. Μήτσιος
    28 Ιουλίου 2020 at 09:27 — Απάντηση

    Ο Βασίλης είναι πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ ακόμη και από τον Πέτσα !!! Τιτανοτεράστιος ο Βασίλης, ξεπέρασε και την επιστήμη .– !!!!

  2. Angie
    27 Ιουλίου 2020 at 19:36 — Απάντηση

    Ειναι αστείο να φορούν μασκα στα σούπερ μάρκετ και να μην φορούν στις εκκλησιες…
    Σήμερα σε φούρνο γινόταν πανικός… 2 ατόμα έλεγαν οι ανακοινωσεις στην είσοδο, 6 ατόμα μέσα. Περίμενα στην είσοδο να αδειασει ο χώρος και νά μπω, και με παρεκαμπταν οι τουρίστες, Ελληνες παρακαλώ, χωρίς μάσκες, για να μπουν να εξυπηρετηθουν. Ντροπή!
    Οφείλω να ομολογήσω πως υπήρχε μια εξίσου ευγενική κυρία η οποία περίμενε πιο πίσω μου, και σχολιάζει το γεγονός!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.