HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠανηγυρίζει σήμερα το εκκλησάκι του Αγίου Ηλία στο Σπανοχώρι

Πανηγυρίζει σήμερα το εκκλησάκι του Αγίου Ηλία στο Σπανοχώρι

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε για μια ακόμα χρονιά τον Εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Ηλία στο Σπανοχώρι -παλιό μοναστήρι.

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Γεωργάκης:
Ο δραστήριος και ικανός ιερέας της ενορίας του Σπανοχωρίου, ο πατήρ Σπυρίδων Αϊβασιλιώτης, πασχίζει όχι μόνο να τηρεί το μοναστήρι άρτιο από πλευράς υποδομών, αλλά αναβιώνει και το μεγάλο πανηγύρι, που γίνεται εκεί στα ψηλώματα των Σφακιωτών, κυρίως την παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, 19 Ιουλίου ετησίως, όπου συνδυάζεται η εκκλησιαστική τάξη με την λαϊκή παραδοσιακή «Γιορτή της Κουρκούτης»! Ο ως άνω ιερέας, σε συνεργασία με γυναίκες του Σπανοχωριού, τις οποίες συντονίζει η Παρασκευή Χαλικιά, κατασκευάζουν τα Λευκαδίτικα Σπερνά και την Κουρκούτη, την οποία μοιράζουν, μετά το πέρας του εσπερινού στους προσκυνητές, οι οποίοι συρρέουν μαζικά στη γιορτή του μοναστηριού. Αυτή η «Γιορτή της Κουρκούτης», μαζί με τα σπερνά, την πληθώρα των άρτων και την λαδόπιτα είναι ένα έθιμο που τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια, πολλά χρόνια τώρα, απ’ τις εθελόντριες γυναίκες του Σπανοχωριού και προσελκύει, χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερους προσκυνητές στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Διαβάστε για την ιστορία του μοναστηριού εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Συλλήψεις στη Λευκάδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επομενο αρθρο
Η Νικιάνα από ψηλά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.