HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠαπαρούνες και σκουλαρίκια της βασίλισσας!

Παπαρούνες και σκουλαρίκια της βασίλισσας!

DSCN8692

Ένα ευχάριστο ξάφνιασμα αντιμετώπισα σήμερα πηγαίνοντας στην παραλία «στο Κάστρο». Ακριβώς δίπλα από το εργοτάξιο της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου διάνοιξης του διαύλου, πάνω στην άμμο, αντίκρισα ένα μικρό «λιβαδάκι» με πανέμορφες παπαρούνες. Ήταν τόσες πολλές που είχαν χρωματίσει την άμμο, δημιουργώντας ένα πανέμορφο χαλί. «Κούκους» τις λέγαμε, απ’ όσο θυμάμαι στο χωριό μου.

DSCN8681

«… Είναι μια παπαρούνα. Μια τόση δα μεγάλη, καλοθρεμμένη παπαρούνα, ανοιγμένη σα μικρή βελουδένια φούχτα. Αν μπορούσε κανείς να τη χαρεί μέσα στο φως του ήλιου, θάβλεπε πως ήταν άλικη, μ’ ένα μαύρο σταυρό στην καρδιά, με μια τούφα μαβιές βλεφαρίδες στη μέση. Ένα θραψερό λουλούδι, γεμάτο χαρά, χρώματα και γεροσύνη. Το τσουνί του είναι ντούρο και χνουδάτο. Έχει κι ένα κόμπο που δεν άνοιξε ακόμα. Κάθεται κλεισμένος σφιχτά μέσα στην πράσινη φασκιά του και περιμένει την ώρα του…»*

DSCN8685

Στο ίδιο σημείο είδα για πρώτη φορά φέτος και ένα ακόμα σπάνιο λουλουδάκι, το «σκουλαρίκι της βασίλισσας». Μοιάζει με πραγματικό σκουλαρίκι! Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν είμαστε μικρές τα περνούσαμε στα αυτιά μας, προσποιούμενες ότι φοράμε σκουλαρίκια!

Βιολέττα Σάντα

* Στρατής Μυριβήλης

Προηγουμενο αρθρο
Κική Δημουλά: Η Ιστορία τραβά το δρομολόγιό της ερήμην των ποιητών
Επομενο αρθρο
Ενώ η άμμος στο Κάστρο αυξάνεται και πληθύνεται…

1 Σχόλιο

  1. Ουρανία Σολδάτου
    24 Απριλίου 2014 at 10:02 — Απάντηση

    Πολύ ωραίο άρθρο και φωτό

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.