HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠαραλία Κάθισμα Λευκάδας

Παραλία Κάθισμα Λευκάδας

Το νησί της Λευκάδας φιλοξενεί εντυπωσιακές παραλίες, οι οποίες φημίζονται για τα κρυστάλλινα νερά και τις υπέροχες αμμουδιές τους. Στη δυτική ακτογραμμή του νησιού σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, θα βρείτε μία από αυτές! Τη φημισμένη παραλία “Κάθισμα”, μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, αλλά και ολόκληρου του Ιονίου. Η παραλία Κάθισμα είναι η συνέχεια της παραλίας Άγιος Νικήτας.

2

3

Η παραλία συνθέτει ένα τοπίο εξωτικής ομορφιάς με τα κρυστάλλινα και καθαρά γαλαζοπράσινα νερά της, την απέραντη λευκή αμμουδιά της σε συνδυασμό με το λευκό βότσαλο αλλά και με τη θέα της δύσης του ηλίου που προσθέτει στην θάλασσα μαγευτικά χρώματα! Τα νερά βαθαίνουν απότομα και να προσέχετε όταν έχει άνεμο γιατί σηκώνει μεγάλο κύμα. Η παραλία είναι οργανωμένη έχοντας beach bars που διαθέτουν ομπρέλες – ξαπλώστρες στους επισκέπτες τους, εστιατόρια και ταβέρνες για να γευματίσετε και εγκαταστάσεις για τους λάτρεις των water sports. Το βουνό που βρίσκεται πίσω από την παραλία έχει μεγάλο υψόμετρο και είναι ιδανικό για αλεξίπτωτο πλαγιάς. Για όσους επιθυμούν μία συναρπαστική εμπειρία θα βρουν στην παραλία διπλωματούχους πιλότους όπου προσφέρουν καθημερινές διθέσιες πτήσεις!

4

Η παραλία είναι πολύ γνωστή και προσελκύει πολύ κόσμο, παρόλα αυτά είναι τόσο μεγάλη που θα μπορέσετε να βρείτε και πιο ήσυχες και ερημικές “γωνιές”. Πίσω από τα πρώτα βράχια που πλησιάζουν τη θάλασσα στη δεξιά πλευρά, υπάρχει ένα πιο μικρό τμήμα που δε μαζεύει πολύ κόσμο. Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη. Θα ακολουθήσετε το δρόμο που οδηγεί νότια από τον Άγιο Νικήτα και μετά από 3 χιλιόμετρα θα στρίψετε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες. Το parking είναι ένα πρόβλημα τις ώρες αιχμής και ιδίως τα σαββατοκύριακα, δημιουργώντας πολλές φορές μποτιλιαρίσματα.

Απόσταση από τη χώρα της Λευκάδας : 16 km
Χρόνος Οδήγησης : 22 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.77817,20.60094

5

Πηγή: hellas-beach.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εσπερινός στην Αγία Κυριακή
Επομενο αρθρο
Τι γίνεται με το νερό;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.