HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠεζοπορία στην πανσέληνο για τον Απόλλωνα Καρυάς και τον Φίλανδρο

Πεζοπορία στην πανσέληνο για τον Απόλλωνα Καρυάς και τον Φίλανδρο

Πεζοπορία στην πανσέληνο του καλαμποκιού!

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία έγινε την Τετάρτη το απόγευμα η ορεινή πεζοπορία που διοργάνωσαν από κοινού ο Απόλλωνας Καρυάς και ο Φίλανδρος. Περισσότεροι από 50 μικροί και μεγάλοι ορειβάτες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να περπατήσουν στο μονοπάτι Μ4 που οδηγεί από την πλατεία της Καρυάς στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία πάνω από την Εγκλουβή.

Η πανέμορφη αλλά και δύσκολη τεχνική διαδρομή των 4 χλμ και των 550μ υψομετρικής διαφοράς, διάρκειας 1 ω και 45′ δεν πτόησε κανέναν και έδωσε σε όλους την ευκαιρία να θαυμάσουν την απεριόριστη θέα μέχρι τα Τζουμέρκα, το ηλιοβασίλεμα στο πέλαγος πέρα απο την Εξάνθεια, την αντάρα του οροπεδίου και στο τέλος της πορείας, αυτό για το οποίο κινήσαμε: το “φεγγάρι του καλαμποκιού” να ανατέλλει στον ορίζοντα πίσω από τα Ακαρνανικά βουνά.

Αφού όλοι με ενθουσιασμό απαθανάτισαν τις μοναδικές στιγμές ήρθε η ώρα της επιστροφής. Με την βοήθεια των 15 καταπληκτικών εθελοντών που υποστήριξαν την όλη προσπάθεια, οι κουρασμένοι πεζοπόροι επιβιβάστηκαν σε οχήματα, ενώ 17 τολμηροί πήραν το αντίθετο δρομολόγιο με φακούς κεφαλής και το φεγγάρι να συντροφεύει!

Άπαντες τερμάτισαν στην πλατεία της Καρυάς για την απαραίτητη “αποκατάσταση” εκμεταλλευόμενοι και την έκπτωση που προσέφεραν οι τοπικοί επαγγελματίες ειδικά για τους συμμετέχοντες.

Τα ΔΣ του Απόλλωνα Καρυάς και του Φίλανδρου ευχαριστούν όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή τη δράση, αλλά και όσους τη στήριξαν και βοήθησαν στην ιδανική υλοποίηση της:

• Κοινότητα Καρυάς και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Σπύρο Κατωπόδη

• Τα S/M “Express Υιοι Κων Κατωπόδη” και “Καρυά” Κων. Κοψιδά

• Φαρμακείο Ασπασίας Δουβίτσα (Καρυά) για τα υλικά αντί-Covid

• ESINESS Travel – Σπύρος Μικρώνης για το van και τον Βαγγέλη Μάλφα

• Τους επαγγελματίες της Καρυάς που προσέφεραν την έκπτωση

• Τους ενθουσιώδεις εθελοντές που επάνδρωσαν τα σημεία στάσεως και προσέφεραν κάθε βοήθεια που τους ζητήθηκε

Η επιτυχία της εκδήλωσης μας αναγκάζει να επανέλθουμε στο μέλλον με παρόμοιες δράσεις

Εκ των ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Σπήλαιο Καρούχα: η μορφή που έχουν πάρει τα πετρώματα παραπέμπει σε... κουκουβάγια
Επομενο αρθρο
Πάει κι αυτό το Καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.