HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠερασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις

Περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις

Έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές στο Μιχάλη Αυλωνίτη. Αυτόν τον «παράξενο» συμπολίτη μας. Λατρεύει όλες τις παραλίες της Δυτικής Λευκάδας, αλλά περισσότερο το Γιαλό. Εκεί είναι το «σπίτι του». Όχι το δεύτερο, αλλά το πρώτο. Μερικά καλάμια, μια ομπρέλα για ίσκιο το καλοκαίρι, ένα αρκουδάκι. Στο Γιαλό ο Μιχάλης περνούσε όλο σχεδόν το καλοκαίρι. Αλλά και το χειμώνα ήταν τακτικός επισκέπτης σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

11

Μετά τους σεισμούς ο Μιχάλης τσεκάρισε όλες τις παραλίες του. Μας γνώρισε και αρκετές καινούργιες που γεννήθηκαν από τους σεισμούς. Στο Πόρτο Κατσίκι κατέβηκε και περπάτησε. Στους Εγκρεμνούς αγνάντεψε από ψηλά. Στο Γιαλό το ίδιο, δεν τα κατάφερε να προχωρήσει μέχρι την ακτή.

«Παρακολουθώ» μέρες το Μιχάλη στο facebook. Παρακολουθώ το βουβό του πόνο για το σπίτι του, την παραλία Γιαλό. Ανεβάζει φωτογραφίες … Έπειτα είναι και οι πολλοί φίλοι του από το εξωτερικό. Όλο και ρωτάνε τι γίνεται με το δρόμο. Ο Μιχάλης δεν έχει τι να απαντήσει.

1

Τι να πει άλλωστε; Όταν ακόμα οι σεισμοπαθείς μετά από δυο μήνες δεν έχουνε πάρει ένα ευρώ, ποιος μπορεί να μιλήσει για χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του δρόμου.

Καμαρώστε φωτογραφίες από το Γιαλό, το πρώτο, όχι το δεύτερο «σπίτι» του Μιχάλη που έχασε, άγνωστο για πόσο…

5

6

8

10

2

3

4

7

Προηγουμενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: Κάλεσμα για σκληρή αναμέτρηση ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο
Επομενο αρθρο
Κοπή πίτας Ηπειρωτών Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.