HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠεριφορά του Επιταφίου της Παναγίας των Ξένων στην πόλη της Λευκάδας

Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας των Ξένων στην πόλη της Λευκάδας

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε απόψε το βράδυ στην πόλη της Λευκάδας η Λιτάνευση και περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας των Ξένων.

Η περιφορά του επιταφίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Παναγίας των Ξένων, διέσχισε την κεντρική αγορά και μέσω της οδού Δημάρχου Βερροιώτη επέτρεψε στον Ναό. Τελέστηκαν δεήσεις στο Γηροκομείο, στο Νοσοκομείο και στην κεντρική πλατεία.

Ο εκκλησία της Παναγίας των Ξένων βρίσκεται στην πλατεία Μαρκά. Οικοδομήθηκε το 1718. Στη συνέχεια και μετά τις ζημιές που υπέστη από τους σεισμούς ανοικοδομήθηκε το 1785 εξ αρχής και το 1836 πήρε τις σημερινές διαστάσεις της. Ριζική ανακαίνιση του ναού έγινε και μετά το σεισμό της 14ης Αυγούστου του 2003.

Ονομάστηκε Παναγία των Ξένων γιατί σ’ αυτή εγγράφονταν ενορίτες με καταγωγή εκτός Λευκάδας, που για διάφορους λόγους ευρίσκονταν στο νησί.Σε όλα τα Επτάνησα υπάρχει κάποιος ναός των «ξένων», δηλωτικό του τρόπου εγγραφής των ενοριτών.

Διαβάστε περισσότερα για την Παναγία των Ξένων:
Η Παναγία των Ξένων στην πόλη της Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Αναβίωση της Βαρκαρόλας από την «Νέα Χορωδία Λευκάδας»
Επομενο αρθρο
Ιερά Αγρυπνία εις ανάμνηση του σεισμού του 2003 και κουρά μοναχού στη Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.