HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠροσλήψεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Ζωής Μικρώνης

Θεωρεί άθλο ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς τη πρόσληψη αναισθησιολόγου για 15 μέρες (δέκα πέντε μέρες ) !!?? Διάβαζα και ξαναδιάβαζα την διάρκεια της ´´πρόσληψης´´ Στο τίτλο της είδησης, σωστά , αποσιωπάται.
Άθλο θεωρούσε επίσης τον ορισμό αναισθησιολόγου με μπλοκάκι.
Καλή αρχή παιδιά της Νέας Δημοκρατίας. Και ιδιώτες να μπουν, φαίνεται , δεν σας πειράζει.
Αυτό βέβαια με το μπλοκάκι απορρίφθηκε από το Διοικ. Συμβούλιο του Νοσοκομείου.
Μπορείτε να τους αλλάξετε ομως αυτούς. Ακόμη να καταργήσετε και τη συμμετοχή των εργαζομένων. Αλλά ας έρθουμε στο θέμα.
Δεν τα βάζω με το βουλευτή Λευκαδας. Προσπαθεί. Με το γενναιόδωρο Υπουργείο Υγείας και τη Κυβέρνηση τα βάζω. Αντί να βρουν λύσεις , προχωράνε σε κωμικοτραγικές προτάσεις.
Ας δούμε τη κατάσταση τα τελευταία χρόνια :
Το Γενάρη του 2015 ήταν στα όρια κατάρρευσης το Νοσοκομείο μας , με μόλις 19 γιατρούς.
Χωρίς καρδιολόγο – χωρίς ορθοπαιδικό – με έναν παθολόγο , τον αξιόλογο κ.Σαρανταενα
που μόλις έπαθε κάτι στο χέρι και χρειάστηκε ανάρρωση , έκλεισε η παθολογική κλινική. ! Φαίνεται τον ήθελαν στο Νοσοκομείο όλο το 24ωρο. Και αρκετές βέβαια μέρες διαπιστώναμε να διπλώνει σε δυο 24ωρα.
Από τότε έγιναν αρκετές προσλήψεις, υπέρ διπλασιάζοντας το συνολικό αριθμό των γιατρών.
Αρκετοί γιατροί βέβαια , είναι επικουρικοί. Αντί όμως του διορισμού για ένα έτος , έγιναν τρία τα χρόνια , με ενίσχυση ενοικίου 450 ευρώ από το περιφερειακό Συμβούλιο.
Έτσι δόθηκαν κάποια μικρά κίνητρα για να διορίζονται εδώ.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια του κ. Μήχα , Διοικητή του Νοσοκομείου , πιστεύω εκ του αποτελέσματος πολύ επιτυχημένου ,ψάχνοντας ανά την Ελλάδα , διάφορες ειδικότητες , με την ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Υγείας, με συνεχείς προκηρύξεις θέσεων κατάφεραν να διπλασιάσουν πραγματικά τους γιατρούς φθάνοντας τον αριθμό 40. Σε μία περίοδο μη προσλήψεων , με την επιτροπεία στο φουλ.
Έτσι τώρα έχουμε,αν δεν κάνω λάθος , 4 καρδιολόγους , 4 ορθοπαιδικούς , 3 παθολόγους. ..
Σε μιά σειρά ειδικότητες υπάρχει πρόβλημα. Εννοείται και στη παθολογική , που επίσης πρέπει να διπλασιαστούν ακόμη.
Έχουν φύγει λόγω συνταξιοδότησης ικανότατοι γιατροί , όπως ο κ. Αρετης, που πρόσφερε επιτυχώς τις υπηρεσίες του και σαν διοικητής , δουλεύοντας ταυτόχρονα ως αναισθησιολόγος.
Είχαν προγραμματιστεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Θα γίνουν ; ή μήπως στα πλαίσια της γραμμής της Νέας Δημοκρατίας, 5 δημόσιοι υπάλληλοι θα φεύγουν , ένας θα διορίζεται , έχει σκοπό η κυβέρνηση να αδειάσει τα νοσοκομεία. Ας μας πει κάποιος της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμοστεί ο κανόνας αυτός; Εάν εφαρμοστεί , όσο και καλή θέληση να έχει ο βουλευτής , δεν θα υπάρξουν διορισμοί. (π.χ. Εάν το πρώτο χρόνο διοριστούν ειδικοί φρουροί – και όχι αστυνομικοί ! – τέρμα οι διορισμοί για ένα χρόνο.)
Τότε θα ψάχνουν άλλες «λύσεις». Μπλοκάκια ή ποιος ξέρει τι.
Οι φορείς του τόπου , μπορούν και πιστεύω θα αγωνιστούν για δημόσια και υψηλού επιπέδου υγεία. Για προσλήψεις πιά μόνιμων γιατρών. Για νοσηλευτικό προσωπικό ιδιαίτερα σε κάποιες κλινικές , χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Με τις νέες δυνατότητες του νοσοκομείου οι ανάγκες , ούτως ή άλλως μεγάλωσαν.
17-8-2019

Προηγουμενο αρθρο
Γιατί μας ενοχλούν τα τροχόσπιτα που δεν είναι σε οργανωμένα κάμπινγκ
Επομενο αρθρο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανηγύρι στο Καλαμίστι στις 14 κ15 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.