HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠρώτη μέρα των εκδηλώσεων του «Φηγός» στον Αλέξανδρο

Πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του «Φηγός» στον Αλέξανδρο

Ξεκίνησαν το Σάββατο 29 Ιουλίου οι φετινές εκδηλώσεις του συλλόγου «Φηγός» στον Αλέξανδρο. Το θέμα των εκδηλώσεων ήταν «Ο τόπος, εμείς και οι άλλοι – Μία σχέση με πολιτισμική και περιβαλλοντική ταυτότητα». Μια ακόμα στοχευμένη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση που το θέμα της αποτελεί κατά κάποιο τρόπο συνέχεια της Ε’ Συνάντησης που ήταν αφιερωμένη στο δίκτυο των Μοναστηριών και τα μονοπάτια που τα συνδέουν.

Φέτος, επιδίωξη ήταν να έλθουν πιο κοντά οι οικισμοί της περιοχής (από τον Αλέξανδρο έως την Καρυά και την Εγκλουβή, αλλά και τους Σφακιώτες) έτσι ώστε να υπάρξει συγχρωτισμός των βημάτων σ’ ένα νέο δρόμο ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε κοινές δράσεις, συνεργασίες και συνέργειες με άξονα τον διακηρυγμένο στόχο που είναι η αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας.

Νέοι άνθρωποι κυρίως από την ορεινή Λευκάδα προσκλήθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους, δείχνοντας ένα νέο δρόμο απέναντι στην τουριστική μονοτροπία.

Την εκδήλωση που συντόνιζε ο Χρήστος Πήττας, άνοιξε μια ομάδα νέων οι οποίοι εθελοντικά, με μόνο κίνητρο την αγάπη και το μεράκι ασχολούνται με την διάνοιξη των παλαιών μονοπατιών. Μίλησαν: ο Στέφανος Μανωλίτσης, ο Χάρης Σάντας, ο Λεφτέρης Γεωργάκης και η Ειρήνη Βονιτσάνου.

Έχοντας ασχοληθεί κάπως με την διάνοιξη των παλιών μονοπατιών για τις ανάγκες ενός άρθρου (δες εδώ) οφείλουμε να επαινέσουμε όχι μόνο τους ομιλητές αλλά και όλα τα νέα παιδιά που χωρίς καμία βοήθεια από τους φορείς του νησιού, έχουν επιτελέσει ένα πολύ αξιόλογο έργο. Οι αγώνες ορεινού τρεξίματος είναι αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας.

Στη συνέχεια μίλησε η Αναστασία Στραγαλινού, Γραμματέας του «Απόλλωνα Καρυάς» με θέμα «Η Καρυά εκ των έσω. Δυνατότητες και προοπτικές σε ένα δρόμο με πολιτισμική και περιβαλλοντική ταυτότητα.»

Η Υπαπαντή Θερμού μίλησε με θέμα: «Η ανάδειξη της ορεινής Λευκάδας στο τρίπτυχο Βιωσιμότητα – Πολιτισμός – Τουρισμός. Η περίπτωση της Εγκλουβής».

Ο Βαγγέλης Κοντομίχης μίλησε με θέμα: «Η ανάγκη στοχευόμενων και συλλογικών δράσεων για την αναθεώρηση της αγροτικής παραγωγής στην ορεινή Λευκάδα.»

Τις ομιλίες έκλεισε η Δήμητρα Κονδυλάτου με θέμα: «Το νησί-επανανοηματοδοτημένο και ο ξενώνας Νήιον: Προβληματισμοί περί εναλλακτικού-πολιτισμικού τουρισμού στη Λευκάδα.»

Πολύ ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου που ακολούθησε με τίτλο: «Από άνοιξη χειμώνα».Το προλόγισε ο ίδιος ο δημιουργός.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το ενδέκατο βιβλίο της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων «Ο Απροσκύνητος»
Επομενο αρθρο
Η Καρυά εκ των έσω. Δυνατότητες και προοπτικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.