HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα: Αποκαλύψεις!

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα: Αποκαλύψεις!

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» !
(με και χωρίς εισαγωγικά)

Οι χυδαιότατες ύβρεις στο δημοτικό συμβούλιο, η προσπάθεια υποβάθμισης και αποσιώπησης του συμβάντος από μέρους του προεδρείου του, οι ατυχείς εκφράσεις και χαρακτηρισμοί σε βάρος γειτόνων και… ιθαγενών, οι αποκαλύψεις και «αποκαλύψεις» μέσω συνεντεύξεων και άρθρων υψηλόβαθμων δημόσιων προσώπων του τόπου μας δείχνουν πως στα λόγια είναι εύκολο να προβάλει κάποιος ότι ενεργεί με βαθύ αίσθημα ευθύνης αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι μιλάμε ή χειριζόμαστε τα κοινά μάλλον με άκρα ελαφρότητα και ρηχότητα, και με κύρια αν όχι μοναδική φροντίδα το ατομικό ή και το κομματικό διάφορο.

Έχει γίνει επίσης τοπικό σπορ να φορτώνουμε όλες τις ευθύνες σε… κάποιους, σε… μερικούς ή σε… άλλους και σε κάθε περίπτωση ποτέ σε εμάς!

Έτσι των τριών πρώτων… ανθολογημάτων που αναφέρθηκαν στην πρώτη παράγραφο ακολούθησε η ραδιοφωνική συνέντευξη του δημάρχου κ. Χαρ. Καλού στις 16/05/2020 όπου στην προσπάθειά του να πείσει ότι… κατόπιν ενεργειών του και όχι όμοιων του κ. βουλευτή, εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση 150 χιλ. ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών για έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν μετά από έντονη βροχόπτωση σε χωριά μας δήλωσε δίχως περιστροφές ότι, η χρηματοδότηση εξασφαλίσθηκε αφού προηγουμένως εξαπάτησε ουσιαστικά το Υπουργείο αφού ο ίδιος, όπως είπε, ΕΠΙΝΟΗΣΕ θεομηνία (!)

«… γιατί πολύ ωραία ανακοίνωσε ο βουλευτής Λευκάδας, αγαπητός κ. Θανάσης Καββαδάς, ότι εξασφάλισε 150.000 ευρώ μέσα από το δελτίο τύπου του, όμως για να βγουν αυτά τα χρήματα ένα μήνα πριν ο δήμαρχος επινόησε θεομηνία…» ήταν οι ακριβείς δηλώσεις του.

Στην κρίση σας και χωρίς κανένα σχολιασμό και όλα-όσα ο κ. Καλός γνωστοποίησε σχετικά με τις εργασίες περισυλλογής των ανεπιτήρητων βοοειδών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τον προηγούμενο Οκτώβριο: “Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να βγει ο διαγωνισμός, ώστε το συνεργείο που επιχειρεί τη σύλληψη των ανεπιτήρητων να λειτουργεί και επίσημα. Γνωρίζω ότι η προηγούμενη αναστάτωση των δύο ημερών δεν ήταν από ανεπιτήρητα αλλά με ενώτια, διαβεβαιώνω όμως για την εξέλιξη της σύλληψης των ανεπιτήρητων βοοειδών.”

Τέλος στις 23/05/2020 στο site Lefkadatoday διαβάσαμε άρθρο του πρώην δημάρχου κ. Δρακονταειδή σχετικό με το θέμα που αναβλήθηκε στο προηγούμενο Δ.Σ. και πρόκειται να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο και αφορά το Σχέδιο Πόλης Νυδριού/Μεγ. Αυλακιού. Αντί της αναμενόμενης πληροφόρησης που θα βοηθούσε το σύνολο των μελών (και ιδιαίτερα των νέων) του Δ.Σ. να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα για το θέμα, περιορίσθηκε στο προσφιλές σε εκείνον κυνήγι μαγισσών γράφοντας ότι: “… επί δεκαετίες παίχτηκαν και παίζονται μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα…” καθώς και ότι, “Ανεξαρτήτως από τις κατά καιρούς παραλείψεις των υπηρεσιακών παραγόντων (ακούσιες ή εκούσιες)…”

Έχουμε τη ταπεινή άποψη ότι αυτά “δικαιούται” ίσως να τα λέει ο καθείς στο καφενείο. Ο πρώην δήμαρχος αντίθετα αφού όπως διατείνεται γνωρίζει ότι υπάρχει σκοτεινό παρασκήνιο στην συγκεκριμένη υπόθεση, όφειλε, εκ της θέσεώς του και πολύ περισσότερο αφού επέλεξε να αρθρογραφήσει σχετικά να “φωτίσει” τα σκοτεινά σημεία στα οποία αναφέρθηκε, να ενημερώσει υπεύθυνα, να δώσει απαντήσεις και όχι να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αφήσει ερωτηματικά.

Ερωτηματικά όπως ποιοί και σε βάρος ποιών έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με τη συγκεκριμένη υπόθεση Ποια είναι τα μικρά και κυρίως τα ΜΕΓΑΛΑ συμφέροντα που εξυπηρετούνται(;)
Σε ποιούς υπηρεσιακούς παράγοντες αναφέρεται όταν καταγγέλλει ότι έκαναν ακούσιες αλλά κυρίως ΕΚΟΥΣΙΕΣ παραλείψεις(;)
Ποιές είναι οι παραλείψεις αυτές, επιδέχονται διόρθωσης/αποκατάστασης αδικιών και τέλος ποιές πειθαρχικές ή άλλες ευθύνες επέβαλε στους υπαίτιους όντας πολιτικός τους προϊστάμενος επί μια πενταετία (;)
Τα υπόλοιπα δυστυχώς αποτελούν … τουφεκιές στον αέρα και μάλιστα χωρίς σκάγια (!)

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα
Πρώην Δήμαρχος Καρυάς
Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία γιόρτασε την 156η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Η απορία της δεσποινίδος στο τρόλεϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.