HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό -Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό -Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Σεισμός εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46 το μεσημέρι του Σαββάτου, κοντά στον Κορινθιακό κόλπο.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε κοντά στην Ιτέα, 8 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου, έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ… ταρακούνησε και την Αθήνα, παρότι σημειώθηκε σε απόσταση 131 χλμ. δυτικά- βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος 13,7 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους του Γαλαξιδίου, που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Λέκκας: Νωρίς να πούμε αν είναι κύριος σεισμός

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, αλλά κυρίως στην Αθήνα, λόγω της κατεύθυνσης των ρηγμάτων από ανατολή προς δύση στον Κορινθιακό κόλπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, σημείωσε ο κ. Λέκκας. Οι επιστήμονες το παρακολουθούν αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, συμπλήρωσε.

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εκτιμηθεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Προηγουμενο αρθρο
Απόψε το βράδυ η «Ωρα της Γης»: Ο πλανήτης σβήνει τα φώτα για 60 λεπτά
Επομενο αρθρο
Η άνοιξη στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.