HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣε ποιους οφείλει το όνομα της η παραλία Πόρτο Κατσίκι

Σε ποιους οφείλει το όνομα της η παραλία Πόρτο Κατσίκι

Αντιγράφω από το facebook του φίλου μου Νώντα Γαζή:

6Η περιοχή αυτή ανήκει στον άλλοτε ποτέ Κοινότητα Αθανίου. Η ευρύτερη περιοχή ονομάζονταν από τους ντόπιους ΜΟΥΤΛΟΥ. Ώσπου κάποια μέρα την επισκέφθηκαν δύο αχώριστοι φίλοι και ερασιτέχνες ψαράδες. Μου λείπει η λεπτομέρεια αν ήταν με τα πόδια ή με βάρκα από θαλάσσης. Η περιοχή όλη σχεδόν ήταν βοσκότοποι. Τα ελάχιστα αυτοκίνητα που πήγαιναν ήταν τα περισσότερα Citroen DCW με Γαλλικά συνήθως νούμερα ή Volkswagen Σκαραβαίος πάλι με Γαλλικά αλλά και Ιταλικά και Γερμανικά νούμερα.

Η εποχή που καταγράφω είναι γύρω στο 1976-77.Τους μόνους που τυχόν θα συναντούσες εκεί ήταν κάποιοι Αθανίτες βοσκοί με την γκλίτσα στον ώμο!

Οι δύο λοιπόν φίλοι ψαράδες συνάντησαν αυτόν τον πανέμορφο κόλπο με τα καταγάλανα νερά, με μια φανταστική αμμουδιά σε ημικύκλιο, με χρώματα από το άσπρο των αφρισμένων κυμάτων μέχρι το μπλε ρουά και όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις τους. Η μόνη ζωντανή και κινητή ζωή στην όλη περιοχή ήταν οι γίδες και τα κατσίκια τους. Και το περίεργο δεν ήταν μόνο τα ζωντανά αυτά πάνω στην άγρια βλάστηση, το απίστευτο αλλά αληθινό είναι, όταν είδαν με τα μάτια τους στο κοφτό κάθετα τμήμα του λόφου και σε κάποιες παράλληλες ρωγμές του μερικά κατσίκια να περπατούν αμέριμνα και από κάτω να χάσκει ένα ύψος πάνω από 40 και πλέον μέτρα!

DSCN7694
Με μια φωνή και οι δύο ονόμασαν αυτόν τον κολπίσκο «Πόρτο Κατσίκι»!
Ευφυέστερη ονομασία δεν θα μπορούσε κανείς να δώσει σ’ αυτόν τον μοναδικό στον κόσμο κολπίσκο με την φανταστική αμμουδιά και τις απίστευτες εναλλαγές του γαλάζιου. Ποιοι ήταν οι Νονοί αυτής της μοναδικής περιοχής;

Ο συχωρεμένος ο Κώστας ο Αραβανής (Τσουκνίδας), αγαπημένος φίλος, συγγενής και 6 χρόνια συμμαθητής στο Γυμνάσιο Αρρένων Λευκάδας και ο αγαπημένος φίλος και καθηγητής τότε στο Γυμνάσιο Θηλέων Αριστείδης Κατωπόδης (τον είχε η Αδερφή μου), αλλά και γνωστός από το Βιβλιοπωλείο του Παναθώμου, (και σήμερα ένας από τους πολύ καλούς κανταδόρους μας), μέσα στο οποίο όλοι οι Πνευματικοί Άνθρωποι του τόπου μαζεύονταν και έκαναν διάφορες φιλοσοφικές και ιστορικές συζητήσεις, που άφησαν εποχή. (Πάνος Ροντογιάννης, Πανταζής Κοντομίχης, Γεράσιμος Κατωπόδης ή Κουτσούριας, ο Τάκης Καζάζης, Λευτέρης Γαζής (δάσκαλος και πατέρας μου), ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί).

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το σεισμό
Επομενο αρθρο
Ο «δικός» μας Λιμενικός που δίδαξε ανθρωπιά στις θάλασσες του Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.