HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣημαντική η συμμετοχή των πολιτών στην ημερίδα για την κατάθλιψη

Σημαντική η συμμετοχή των πολιτών στην ημερίδα για την κατάθλιψη

Σημαντική η συμμετοχή των πολιτών στην ημερίδα για την κατάθλιψη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη» από την Equal Society στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Ο Οργανισμός της Equal Society άνοιξε με την ημερίδα τη συζήτηση για ένα καυτό πρόβλημα της σύγχρονης εποχής που δυστυχώς καταγράφεται και στις μικρές τοπικές κοινωνίες.

Βασικός στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του Λευκαδίτικου κοινού σχετικά με την ψυχική υγεία και πιο συγκεκριμένα την νόσο της κατάθλιψης.

Την ενότητα των εισηγήσεων άνοιξε η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος, κα. Αλεξάνδρα Χασακή, όπου μέσα από μια μεστή και αναλυτική παρουσίαση μίλησε για την κατάθλιψη ως ασθένεια της ψυχής αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Ημέρας Λευκάδας, κα. Χαραλαμπία Χατζοπούλου, η οποία ανέδειξε τα μοτίβα συμπεριφοράς των ανθρώπων που βιώνουν κατάθλιψη ενώ περιέγραψε την ψυχοσύνθεσή τους αλλά και τους επιθυμητούς τρόπους διαχείρισης από το οικείο περιβάλλον τους. Τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε η διατροφολόγος, κα. Ίριδα Σουλαϊδοπούλου, ενημέρωσε το κοινό για το πως η διατροφή μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική δυναμική αντιμετώπισης και καταπολέμησης της κατάθλιψης. Από την πλευρά του Δήμου Λευκάδας την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα. Νίκη Κατωπόδη.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τα ερωτήματα που έθεσε το κοινό προς τους ομιλητές τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή για μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση γύρω από τη διαδεδομένη ψυχική νόσο. Όλοι συμφώνησαν πως το θέμα αξίζει να επαναληφθεί με ένα πιο ευρύ πλαίσιο ομιλιών προκειμένου η κατάθλιψη να αποστιγματιστεί και να μην αποτελεί θέμα ταμπού για την τοπική κοινωνία.

Η ημερίδα είχε την υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που υλοποιεί η Equal Society στη Λευκάδα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα www.equalsociety.gr ή να καλέσετε στο 2645022578.

Προηγουμενο αρθρο
Νεκρό από ασφυξία παιδί δύομισι ετών στο Ιλιον
Επομενο αρθρο
Εορταστικός Δεκέμβρης στο Πνευματικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.