HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΣπάνιες φωτογραφίες από τότε που τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό, βόλους, μακριά γαϊδούρα

Σπάνιες φωτογραφίες από τότε που τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό, βόλους, μακριά γαϊδούρα

Παρακολουθώντας κανείς τα σημερινά παιδιά, να βυθίζονται όλο και περισσότερο στους υπολογιστές, σε παιχνίδια που τα παρασύρουν μέσα σε πλασματικούς κόσμους όπου προσπαθούν να σκοτώσουν, να κυριεύσουν ή να κλέψουν με την βοήθεια του φανταστικού και ανήθικου τις περισσότερες φορές ήρωά τους, σκέπτομαι την εποχή που ήμουν στην ηλικία τους και αλωνίζαμε τα σοκάκια του Θραψανού, παίζοντας με τα δικά μας παιχνίδια.

Βέβαια, εάν αναλογιστούμε την μεγάλη χρονολογική διαφορά, η σύγκριση είναι αδύνατη και συνάμα αδόκιμη, όμως οι συνειρμοί έρχονται αυτόματα, ενώ οι απορίες των παιδιών για αυτά τα παιχνίδια τους δημιουργούν χαμόγελα και… συμπάθεια.

Προσδοκώντας λοιπόν να παρουσιάσουμε στα σημερινά παιδιά, τα ξεχασμένα και χαμένα στον χρόνο παιχνίδια, αλλά και με την φιλοδοξία να τα φέρουμε στη θύμηση αυτών που τα έπαιζαν, παρουσιάζουμε τις παρακάτω σπάνιες φωτογραφίες.*

Σημείωση: Από αυτή τη σελίδα ο συνεργάτης μας Νίκος Βαγενάς έχει παρουσιάσει τα περισσότερα από τα παιχνίδια που παίζονταν στην πόλη της Λευκάδας.

* www.e-thrapsano.gr

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Προηγουμενο αρθρο
Σιωπή - Της Νόνης Σταματέλου
Επομενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το (26ο) φύλλο της εφημερίδας «Αντίλαλοι από τους Σκάρους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.