HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΣτις Γειτονιές του Κόσμου: Το Χόλυγουντ της απογοήτευσης!!!

Στις Γειτονιές του Κόσμου: Το Χόλυγουντ της απογοήτευσης!!!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Το ταξίδι στην Καλιφόρνια μας έδωσε πολλές συγκινήσεις καθώς ήρθαμε σε επαφή με την άγνωστη σε μας δυτική ακτή. Μετά το Λός Αντζελες γεμάτοι απο προσδοκίες για το μεγάλο και χλιδάτο Χόλλυγουντ, επισκεφθήκαμε τη Μέκκα του Αμερικανικού Σινεμά.
2

Πήραμε το δρόμο του Χόλλουγουντ πιστεύοντας ότι θα συναντούσαμε τα αξιοθέατα του σινεμά. Οι περίφημες λεωφόροι Sunset Boulevard και Hollywood Boulevard ήταν απίστευτα απογοητευτικές. Χαμηλά χτίσματα , βενζινάδικα, σκουπίδια στις άκρες των μπουλβάρ, άστεγοι, ναρκομανείς, φανταχτερές γυναίκες αποτελούν την ατμόσφαιρα του Χόλλυγουντ.

13

Κι όταν φτάσαμε στον πολυδιαφημισμένο δρόμο των αστεριών, τότε το ηθικό βυθίστηκε εντελώς στην απογοήτευση. Το περίφημο Chinese Theater και το νεοχτισμένο Dolbie theater, όπου γίνεται πλέον η τελετή των Οσκαρς, αποτέλεσαν υλικό για ακόμη μεγαλύτερη διάψευση της προσδοκίας.

8

Επίδοξες στάρλετς, νεαροί ντυμένοι Ζορό και με άλλες κινητογραφικές αμφιέσεις κυκλοφορούσαν στα λερά πεζοδρόμια εκλιπαρωντας για δύο δολάρια τη φωτογραφία. Παιδιά που έφτασαν μέχρις εδώ από τα πέρατα του κόσμου, αναζητώντας το όνειρο της μεγάλης καριέρας, συντετριμμένα από την ακύρωση των στόχων τους. Ενας κόσμος βυθισμένος στο μηδέν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

6

Υστερα ανεβήκαμε μέχρι στο Beverly Hills, εκεί που ζούν και θριαμβεύουν όσοι ελάχιστοι κατόρθωσαν να διατρήσουν το σταρ σύστεμ και να ενταχθούν σ’ αυτό. Οι μετρημένοι εκλεκτοί μιας καριέρας διάττοντος αστέρος, που σχεδόν δύει στο αποκρύφωμά της, καθώς το Χόλλυγουντ δεν συγχωράει τις ρυτίδες…

7

Οι βίλες των παλιών αστέρων του κινηματογράφου καλοστημένες και με ωραίους κήπους δεν είναι περισσότερο γκλάμ από τα αρχοντικά των κανονικών ανθρώπων. Οσο για το πολυακουσμένο Rodeo Drive με τις ακριβές μπουτίκ, κι αυτό το έργο κυκλοφορεί παντού στον πλανήτη και σε καλύτερες εκδόσεις.

Τελικά, το Χόλλυγουντ ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση του ταξιδιού όσο κι αν ηχεί επαρχιώτικη η εντύπωσή μου.

Πάντως, αν ήμουν πολιτικός στην Καλιφόρνια, δεν θα επέτρεπα ποτέ να είναι τόπος βρωμιάς και μιζέριας η Μέκκα του Σινεμά, πάνω στην οποία στηρίζεται η καλλιτεχνική βιομηχανία της Αμέρικας!!!Θα έκανα τα πάντα για να προσδώσω καθαριότητα και ομορφιά στο σημείο, που αποφασίζονται οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές του κόσμου…

Προηγουμενο αρθρο
Αποφάσεις του σημερινού (18/10) Περιφερειακού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Παιδικές Φωνές -Ένα μαθητικό περιοδικό των ετών 1965-1969- στον Άγιο Πέτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.