HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτου κουφού την πόρτα…

Στου κουφού την πόρτα…

Στην περιπλάνησή μας στην πόλη ερχόμαστε κι εμείς όπως και όλοι μας, αντιμέτωποι με στραβά και ανάποδα. Τονίζοντάς τα και επισημαίνοντάς τα, προσπαθούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των υπεύθυνων, μήπως βελτιωθούν κάποια πράγματα που κυρίως έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας.

Αντί λοιπόν οι υπεύθυνοι να αρπάζουν την ευκαιρία και να διορθώνουν τα κακώς κείμενα αδιαφορούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε ότι η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε άλλον πλανήτη, αλλά κάθε φορά είναι πικρό όταν επαναλαμβάνεται.

Στις 30 Αυγούστου είχαμε δείξει τα σκουπίδια μέσα και έξω από την στάση του ΚΤΕΛ, κοντά στη Μαρίνα. Είχαμε γράψει τότε πως καλό θα ήταν να τοποθετηθεί ένα καλάθι.

Είναι αρκετός ο κόσμος που μπαινοβγαίνει στη στάση. Υπάρχουν και κολώνες και μάλιστα δυο τον αριθμό, ακριβώς δίπλα. Ήταν τόσο δύσκολο να τοποθετηθεί ένα καλαθάκι;

dscn3357

Προχθές πάλι περάσαμε από τη στάση. Η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη, όχι μόνο από τα σκουπίδια. Η στάση, οι πλάκες στο έδαφος, είναι μέσα στη βρώμα. Τα υπολείμματα από τους καφέδες και τα αναψυκτικά που πετάγονται κάτω, έχουν μετατρέψει το χώρο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από μέρος που συγκεντρώνονται άνθρωποι.Τα σκουπίδια δε μεταφέρονται από τον αέρα πέρα δώθε σε όλο το μήκος του ποδηλατοδρόμου.

dscn3359

Τελικά πόσο χρόνο χρειάζεται η δημοτική Αρχή να τοποθετήσει ένα καλάθι απορριμμάτων. Θα λέγαμε πως το Λιμενικό ταμείο είναι υπεύθυνο, αλλά όπως ακούσαμε, σε ένα από τα τελευταία Δημοτικά συμβούλια, ο Δήμος έχει αναλάβει να συγκεντρώνει και τα σκουπίδια στις περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμενικού Ταμείου. Δεν μας εξήγησαν όμως τέτοια «σημαντικά» θέματα, όπως ένα καλάθι απορριμμάτων σε ποιανού την αρμοδιότητα είναι! Βέβαια κρίνοντας εκ του αποτελέσματος -έχει περάσει ενάμιση μήνας- μάλλον κανένας δεν είναι αρμόδιος!

Προηγουμενο αρθρο
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Λευκάδας: συγκρότηση Δημοτικής Οργάνωσης
Επομενο αρθρο
Το Διασίδι στον κήπο της Βιβλιοθήκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.