HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτο τέλος θα πνιγούνε σε μια κουταλιά νερό

Στο τέλος θα πνιγούνε σε μια κουταλιά νερό

Με αυτή τη Δημοτική Αρχή νομίζω, πως το πρόβλημα της ύδρευσης βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από ποτέ. Θα έλεγε κάποιος, πως μια νομοτελειακή εξέλιξη τα έφερε έτσι, ώστε να «τιμωρηθούν» για τη στάση που κράτησαν όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση. Μαζί τους τιμωρούμαστε κι εμείς που γίναμε αφορμή για την εκλογή τους.

Ο προηγούμενος δήμαρχος ακολούθησε την πεπατημένη στην θητεία του. Είχε όμως την οξυδέρκεια έγκαιρα το 2012 να διαπιστώσει πως η κατάσταση της ύδρευσης είχε ξεφύγει προ πολλού από κάθε έλεγχο. Ξεπερνούσε τις δυνατότητες του Δήμου. Παλιό δίκτυο, συνεχείς βλάβες, μεγάλες απαιτήσεις λόγω τουρισμού, που ξεπερνούσαν κάθε πρόβλεψη, συσσωρευμένα χρέη στη ΔΕΗ για το αντλιοστάσιο του Ακτίου, αμέτρητες παράνομες συνδέσεις, απλήρωτοι λογαριασμοί, είχαν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση. Ο δήμος δεν μπορούσε όχι να την διαχειριστεί αλλά ούτε να την αγγίξει. Η πρότασή του να αναλάβει η ΕΥΔΑΠ τη διαχείριση της ύδρευσης, ήταν απόλυτα σωστή. Σήμερα θα είχε λυθεί το πρόβλημα.

Ο σημερινός Δήμαρχος και η παρέα του ήταν σε αυτούς που αντέδρασαν. Πέντε χρόνια έχουν περάσει, αλλά ελπίζω να μην ξεχάσαμε τις ψευτιές και τις ανοησίες που μεταχειρίστηκαν στα περί ξεπουλήματος του νερού και άλλα φαιδρά που μας έλεγαν τότε. Η Λευκάδα δεν είναι το Μοναστηράκι με τις πηγές της Κορπής. Έχουμε λίγο νερό δικό μας, το υπόλοιπο είναι από τον Λούρο. Είτε λοιπόν ιδιωτικοποιούνταν η ΕΥΔΑΠ είτε όχι, δεν είχαμε νερό να μας πάρουν. Κι όμως οι λεβέντες μας έκαναν «αγώνες» εναντίον του «ξεπουλήματος» του νερού, τρομάρα μας.

Έτσι συνεχίζουμε στα ίδια, το καλοκαίρι λέμε το νερό νεράκι, οι βλάβες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και τα χρήματα πετιούνται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ύδρευση από τις 365 μέρες του χρόνου, τις 360 βρίσκεται πάνω από χαντάκια και βλάβες.

Βράζουμε όλοι στο ζουμί μας, χωρίς νερό, αλλά πάντως περήφανοι που δεν ξεπουληθήκαμε στην ΕΥΔΑΠ!

Είμαστε μάλιστα τόσο απασχολημένοι με τις βλάβες μας, που δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε τι γίνεται ούτε στη γειτονιά μας. Στο Αργοστόλι ετοιμάζεται από ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα, μονάδα αφαλάτωσης 8.000 Κm πόσιμου νερού την ημέρα. Το έργο θα παραδοθεί το 2019.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
«Οι Σκάροι» ευχαριστούν θερμά
Επομενο αρθρο
Έξω από την Ηλεκτρική Εταιρεία της Λευκάδας το 1948

2 Σχόλια

  1. kωστας
    5 Φεβρουαρίου 2017 at 21:03 — Απάντηση

    το θεμα ειναι τωρα τι γινετε μηπως ξυπνησουν τωρα?????? εστω και αργα

  2. ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
    3 Φεβρουαρίου 2017 at 11:27 — Απάντηση

    Θα έλεγα ότι τα λέτε σωστά, αν ζούσαμε σε μια κανονική χώρα και όχι μια χώρα σε παράκρουση με πρώτους πρώτους τους κυβερνόντες. Γιατί το λέω αυτό; Ρώτησα μια από τις προηγούμενες μέρες, που είχε κοπεί το νερό, έναν συριζαίο τι γίνεται σε λίγο έντονο ύφος. Και ξέρετε τι μου απάντησε ο αθεόφοβος; “Ποια διακοπή; Είσαι με τα καλά σου; Θέλεις να κάνεις φασαρία για λόγους αντιπολιτευτικούς!”. Έκαμα το σταυρό μου και όπου φύγει φύγει!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.