HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυνάντηση Βουλευτή Θανάση Καββαδά με τον Υφυπουργό Οικονομικών για το Θέατρο Λευκάδας

Συνάντηση Βουλευτή Θανάση Καββαδά με τον Υφυπουργό Οικονομικών για το Θέατρο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 21 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο για το Θέατρο Λευκάδας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τα δημόσια κτήματα, κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο, είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για εκκρεμότητες που υπάρχουν στον Νομό με παραχωρήσεις κτημάτων προς αξιοποίηση από το Δήμο.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την ανάγκη να παραχωρηθεί άμεσα η έκταση Β.Κ.134 προκειμένου ο δήμος να προβεί στην ολοκλήρωση του θεάτρου και του περιβάλλοντα χώρου. Τόνισε το κατεπείγον του ζητήματος, καθώς αυτή τη στιγμή το έργο είναι προενταγμένο για χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία κινδυνεύει να χαθεί και μαζί να χαθούν προσπάθειες χρόνων για να αποκτήσει το νησί θέατρο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του. Επεσήμανε ότι η Λευκάδα είναι το μόναδικό νησί του Ιονίου που δεν διαθέτει θέατρο και, γενικά, αξιόλογο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε και με την Κτηματική Υπηρεσία της Λευκάδας, τόνισε ότι από εκεί έχουν γίνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ζήτησε μόλις το υπουργείο παραλάβει το αίτημα, να διεκπεραιωθεί άμεσα για να μη χαθεί η χρηματοδότηση. Ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει την απόφαση και, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, έδωσε εντολή να παρακολουθείται στενά το θέμα από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ.Βεσυρόπουλο για την ανάγκη παραχώρησης τμήματος του Β.Κ.75 στο παραλιακό μέτωπο της Λευκάδας, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης, που θα λύσει το κεφαλαιώδες πρόβλημα της Λευκάδας με τα απορρίμματα.

Επίσης, τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συχνές επαφές με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε σε δεύτερο χρόνο να ζητηθεί και άλλο τμήμα του Β.Κ.75 για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό θέμα που τόνισε ο κ.Καββαδάς είναι η ανάγκη να ανακληθεί άμεσα η μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ της κυριότητας οικοδομικών τετραγώνων κοινωφελούς χαρακτήρα του δημοσίου κτήματος Α.Β.Κ.75 Παλαιές Αλυκές Λευκάδας, καθώς σύμφωνα με το νόμο 4389/2016 τέτοια κτήματα δεν μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ και η κυριότητα επ’ αυτών παραμένει στο ελληνικό Δημόσιο. Ο Βουλευτής θα παρακολουθεί από κοντά όλα τα ανωτέρω θέματα ώστε να διευθετηθούν και θα παραμείνει σε τακτική επαφή και με τον Υπουργό και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και σε στενή συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Δραστηριότητες Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά
Επομενο αρθρο
Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.