HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυνεχής σεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα – δηλώσεις Άκη Τσελέντη

Συνεχής σεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα – δηλώσεις Άκη Τσελέντη

Συνεχίστηκε η σεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στις 3:48 το ξημέρωμα σημειώθηκε η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα και επίκεντρο μόλις 7 χιλιόμετρα  ΒΔ της πόλης.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου , Άκης Τσελέντης έκανε ανάρτηση στο facebook με το παρακάτω κείμενο και εικόνες.

ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ EΘ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 17/02/2022 03:48, AΣΘENH,M=4.4,EΠIK:286 XΛM. ΔBΔ AΘHNAΣ, 7 XΛM. BΔ THΣ ΠOΛHΣ THΣ ΛEYKAΔAΣ: ΓI-EAA

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφουμε μία μικρό σεισμική δράση βόρεια της Λευκάδος στο θαλάσσιο χώρο Και την παρακολουθούμε από τα δίκτυα που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή.

Το φαινόμενο μάλλον θα ολοκληρωθεί με αυτής της τάξης τάσεις μικρά μεγέθη λόγω όμως του μεγάλου σεισμικό δυναμικού της περιοχής (την  14η Αυγούστου 2003 είχε πλήξει τη Λευκάδα σεισμός στην ίδια περιοχή με 6,2 ρίχτερ) , καλό είναι να ξαναθυμηθούμε τους όρους αντισεισμικής προφύλαξης.

Προηγουμενο αρθρο
Τρεις μικρότερης έντασης σεισμικές δονήσεις
Επομενο αρθρο
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Παρασκευή 18/2. Δείτε σε ποιες περιοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.