HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Αύξηση του τουρισμού στη Λευκάδα

ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Αύξηση του τουρισμού στη Λευκάδα

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη της Υπουργού τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά στη Λευκάδα. Η πρώτη επίσκεψη Υπουργού τουρισμού στο Νησί.

Στις συναντήσεις της με το Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, όσο και με τους επαγγελματίες του τουρισμού επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία που διαγράφει ο τουρισμός στη Λευκάδα και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα τρία τελευταία χρόνια.

Κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού κατά 60% στη Λευκάδα συνολικά την τετραετία 2015-2018.

Λόγω της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου στο Άκτιο που εξυπηρετεί τη Λευκάδα, καταγράφηκε συνολικά την τελευταία τετραετία κατακόρυφη αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων με περισσότερες πτήσεις από περισσότερα αεροδρόμια του εξωτερικού και για μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Εντυπωσιακές επιδόσεις και για τον τουρισμό του Ιονίου με συνεχή ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.
Στρατηγική προτεραιότητα είναι η καθιέρωση της Λευκάδας σε κορυφαίο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με την παράλληλη διασύνδεσή του με νέα θεματικά προϊόντα.

Έτσι, η ανάπτυξη του τουρισμού στη Λευκάδα θα μπορέσει να γίνει ισόρροπα και με βιώσιμο τρόπο, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δημιουργώντας νέα έσοδα, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Η Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μαρίνα Λευκάδας και στο νέο τουριστικό καταφύγιο Βασιλικής όπου είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του έτους.

Επισκέφτηκε το Νυδρί, όπου είχε συζήτηση με επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής και τον όρμο του Βλυχού Λευκάδας, όπου προβλέπεται η χωροθέτηση νέου τουριστικού λιμένα.

Στη συνάντηση των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Λευκάδας, παρουσία του Δημάρχου, κ. Κώστα Δρακονταειδή, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί.

Συμμετείχε σε ημερίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Λευκάδα για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων.

Χαιρέτησε στην 45η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) στη Λευκάδα.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού, εντάσσεται στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει το τουριστικό προφίλ της χώρας και να υιοθετήσει νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Η Ελλάδα θέλοντας να καταστεί σύγχρονος τουριστικός προορισμός θέτει τις βάσεις για μια ισόρροπη και αρμονική ανάπτυξη των τουριστικών υπηρεσιών. Υπηρεσίες, όπου αναλογικά με το μέγεθός της, παρέχει σε βαθμό τέτοιο που την κάνουν να πρωτοστατεί στον τουρισμό διεθνώς.

2/4/2019
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Σε υψηλές στροφές τα «πιτσιρίκια» του Γυμναστικού Συλλόγου
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση στη Λευκάδα για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.