HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λευκάδας: Πολιτικά και κοινωνικά εκτεθειμένοι, ΝΔ και τοπικοί παράγοντες, μετά την απόφαση του Ιονίου Πανεπιστημίου για στήριξη της Σχολής στη Λευκάδα!

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λευκάδας: Πολιτικά και κοινωνικά εκτεθειμένοι, ΝΔ και τοπικοί παράγοντες, μετά την απόφαση του Ιονίου Πανεπιστημίου για στήριξη της Σχολής στη Λευκάδα!

Είναι πολλοί πλέον αυτοί που μένουν πολιτικά και κοινωνικά πλήρως εκτεθειμένοι, μετά την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιόνιου Πανεπιστημίου για στήριξη και λειτουργία του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Λευκάδα.

Είναι προφανώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η υπουργός του, που σε τελευταία ανάλυση δεν τους ενδιαφέρουν και πολύ (ή καθόλου) οι εξελίξεις για τη λειτουργία του πανεπιστημιακού τμήματος.

Κυρίως όμως είναι οι τοπικοί θεσμικοί (βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος), κομματικοί, αυτοδιοικητικοί, φορείς, και όλοι όσοι “συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις” και αντέδρασαν χαλαρά για τα προσχήματα ή ακόμη χειρότερα υποστήριξαν με πρωτοφανή κομματικό πατριωτισμό την οριστική κατάργηση του τμήματος για τη Λευκάδα, εφαρμόζοντας omerta για το συγκεκριμένο ζήτημα-πρόβλημα. Από κοντά βέβαια και τα γνωστά πλέον τοπικά μέσα “αντικειμενικής ενημέρωσης”.

Αλήθεια που είναι τώρα ο βουλευτής Θ. Καββαδάς να υποδείξει για να συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση της Συγκλήτου, αυτό που επέβαλε και στο κοινό ανακοινωθέν με δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη; “…η Λευκάδα αδικήθηκε κατάφορα από μια σειρά ενεργειών τα προηγούμενα χρόνια….. Η ίδρυση του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης λειτούργησε ως αντιστάθμισμα στην απώλεια των δύο τμημάτων του ΤΕΙ, χωρίς όμως, όπως αποδεικνύεται, να έχει τεκμηριωθεί επαρκώς η βιωσιμότητά του…”

Είναι γεγονός ότι το θέμα αρχίζει και “μυρίζει” έντονα. Ίσως και σύμφωνα με τα πεπραγμένα της αυταρχικής κυβέρνησης-κωλοτούμπα του Μητσοτάκη να είναι άλλο ένα τρυκ, ώστε στην επόμενη φάση να προκύψουν ένα μεγάλο “κατόπιν ενεργειών μας” και πολλά δελτία τύπου, τόσο εκ μέρους της ΝΔ όσο και όλων των άλλων φιλοκυβερνητικών ή μη (;) τοπικών θεσμικών και λοιπών παρατρεχάμενων. Αυτοί που για ακόμη μια φορά θα έχουν σώσει τη Λευκάδα από το ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους “κακούς λύκους”!

Εξάλλου αυτό είναι η συνηθισμένη τακτική που εφαρμόζεται και στον τόπο μας, το τελευταίο διάστημα, οργανωμένα και βάσει σχεδίου.

Όλοι αυτοί λοιπόν που έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της γραφικότητας αλλά και της προκλητικότητας, αναδεικνύονται πλέον σε επικίνδυνους παίκτες παίζοντας παιγνίδια στην πλάτη της κοινωνία μας!
Και είμαστε ακόμη στους 4 πρώτους μήνες ζωής του μητσοτακικού “επιτελικού κράτους”!

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
5/12/2019

Προηγουμενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 02/12/2019 έως 08/12/2019
Επομενο αρθρο
Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ: Δελτίο τύπου για τις εξαγγελίες της Υπ. Παιδείας για τα Πανεπιστήμια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.