HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: ανακοίνωση για την απεργία την τρίτη 18/2

Σωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: ανακοίνωση για την απεργία την τρίτη 18/2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι-σες
Δίνουμε αγωνιστική απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο το ύψος της σύνταξης. Άφορα το συνολικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων. Είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας. Είναι η δωρεάν και ολοκληρωμένη αποκατάσταση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή ασθένειας. Είναι το ολοκληρωμένο πλαίσιο προληπτικών εξετάσεων και προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι αυτά και ακόμα περισσότερα. Είναι όμως κυρίως ένα συνολικό κοινωνικό δικαίωμα, που κατακτήθηκε στο πέρασμα των χρόνων με αγώνες. Ούτε μας το χάρισε κανείς, ούτε μπορούμε να το χαρίσουμε σε κανέναν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει στρωμένο έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμεί να βάλει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Δεν θα το επιτρέψουμε. Οι πρόθυμοι υπερασπιστές των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι παρωχημένη. Τα κοινωνικά δικαιώματα περασμένα – ξεχασμένα. Ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ούτε διέξοδος.

Στις 18 Φλεβάρη κυβέρνηση και λοιποί συνεργοί στο διαρκές έγκλημα πρέπει να πάρουν μια επιθετική και αποστομωτική απάντηση. Μια μαζική απεργιακή κινητοποίηση με ταξικό προσανατολισμό θα είναι ισχυρή απάντηση. Με βασικό σύνθημα κάτω τα ξερά σας από την κοινωνική ασφάλιση, βάζουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους και ανοίγουμε το δρόμο στην διεκδίκηση των κλεμμένων. Μια μαζική απεργιακή απάντηση, θα βάλει εμπόδια και θα είναι απάντηση στους σχεδιασμούς για πετσόκομμα μέχρι κατάργησης των ΒΑΕ.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές, τεχνολογικές, παραγωγικές προϋποθέσεις για να απολαμβάνουμε διευρυμένο χρόνο συνταξιοδότησης, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες και να απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτό που το εμποδίζει δεν είναι το ότι ζούμε περισσότερο αλλά το γεγονός ότι τον πλούτο που εμείς παράγουμε τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα.

Με τον νέο νόμο:
Διατηρούνται τα όρια ηλικίας στα 67 έτη ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες.
Καταργεί αμετάκλητα τη 13η και 14η σύνταξη.
Προχωρά στην ενοποίηση του ΕΤΕΑΠ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) με τον ΕΦΚΑ, με στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών του. Λεφτά δικά μας από το αίμα μας και τον ιδρώτα μας.
Διατηρεί τη λεηλασία των 80 δις. Που έγινε διαχρονικά από τα ταμεία.
Διεκδικούμε:
Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου!
Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗN ΤΡΙΤΗ 18 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΪ ΜΗΝΑ

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Αγωνία για την Κική Δημουλά -Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική
Επομενο αρθρο
Δημοτική Κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα»:Για μια εισήγηση που... χάθηκε, κάπου στο Δήμο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.