HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων

Τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων

H υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να ληφθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη και σχολίασε τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη σύμπτυξη των διακοπών των Χριστουγέννων, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση.

Σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση η υφυπουργός σημείωσε ότι λειτουργεί κανονικά, ενώ τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί. Στο ενδεχόμενα τα σχολεία να ανοίξουν σε «δύο ταχύτητες», η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης». 

Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια παιδιατρικής -λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων. «Μέχρι μέσα της εβδομάδας θα έχει δημιουργηθεί η αίσθηση του χάρτη, δηλαδή τι θα ανοίξει και πότε και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις», επισήμανε και υπογράμμισε ότι τα Δημοτικά πρέπει να ανοίξουν, αλλά σε αυτή τη φάση η Επιτροπή επεξεργάζεται τα στοιχεία των σχολείων προκειμένου να δει τα πραγματικά κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε αυτά πριν κλείσουν.

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός:Πτωτική τάση, μετά από καιρό -Στα 1.044 τα κρούσματα, 600 διασωληνωμένοι, 85 νεκροί
Επομενο αρθρο
Ο δρόμος Άκτιο – Αμβρακία ξεκινά και θα ολοκληρωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.