HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤα Ιόνια Νησιά πρωταγωνιστές σε ποσοστά αφίξεων και εισπράξεων

Τα Ιόνια Νησιά πρωταγωνιστές σε ποσοστά αφίξεων και εισπράξεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ταχ. Δ/νση : Αλυκές Ποταμού-49100 Κέρκυρα
Τηλ. : 6944375104
Πληροφορίες: Σπύρος Γαλιατσάτος
Ηλεκ. Δ/νση: spirosgaliatsatos@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΦΙΞΕΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αφίξεων από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, τα Ιόνια Νησιά συνεχίζουν να είναι πρώτα σε ποσοστό αφίξεων κατά 9,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αυτό μεταφράζεται σε 218.000 επί πλέον επιβάτες, από πέρυσι.

Συγκεκριμένα η Κέρκυρα το ίδιο διάστημα εμφανίζει άνοδο 4,6%, το Άκτιο 18,9%, η Κεφαλονιά 11,4% και η Ζάκυνθος 14,8%.
Τα πλέον ενδιαφέροντα “ποιοτικά στοιχεία”, είναι ότι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισθητή αύξηση στο πρώτο εξάμηνο (Απρίλης, Μάης και Ιούνιος) αλλά και το Σεπτέμβριο. Ενώ ο Οκτώβριος προεξοφλείται (εν αναμονή επίσημων στοιχείων) πολύ πιο ανεβασμένος από τον αντίστοιχο περυσινό.

Αυτό σημαίνει ότι γίνονται βήματα στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Άλλωστε έρχονται και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος όπου ανέβηκαν σημαντικά οι εισπράξεις στα Ιόνια Νησιά, ενώ είμαστε μαζί με την Κρήτη πρώτοι στις εισπράξεις ανά επισκέπτη και πρώτοι με διαφορά στις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση.
Το άλλο στοιχείο είναι ότι εντατικοποιείται η οικοδομική δραστηριότητα σε εκσυγχρονισμούς και ίδρυση νέων καταλυμάτων, κάτι που έχει επακόλουθο και την αύξηση της εμπορικής κίνησης και στις μεταφορές.

Σχετικά με την ερχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το ενδιαφέρον για εξεύρεση καταλυμάτων και την δρομολόγηση πολλών πρόσθετων πτήσεων, αρκετές των οποίων αρχίζουν από Μάρτη και Απρίλη, η τουριστική κίνηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν ανάλογα σε προσωπικό, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, κ.λ.π

Αυτονόητα ισχύει το ίδιο και για τους Κρατικούς, Αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς (έγκαιρη προετοιμασία ακτών, καλή λειτουργία βιολογικών καθαρισμών – ολοκλήρωση όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, σήμανση, φωτισμός, οδική ασφάλεια, ιατρική φροντίδα (medical care), μέσα μεταφοράς, κλπ).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Να λειτουργήσουν τα Σχολικά Συμβούλια ζητά η Ένωση συλλόγων γονέων
Επομενο αρθρο
Εθελοντική Αιμοδοσία από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «ΦΑΡΟΣ» και τον Σύλλογο φοιτητών ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.