HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤα Μονοπάτια Αλληλεγγύης υλοποιούν το πρόγραμμα με στόχο τον καθαρισμό των παραλιών και την απομάκρυνση των πλαστικών

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης υλοποιούν το πρόγραμμα με στόχο τον καθαρισμό των παραλιών και την απομάκρυνση των πλαστικών

Δελτίο Τύπου

Tα Μονοπάτια Αλληλεγγύης με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης υλοποιεί

 το πρόγραμμα “CC & E – Clean, Create & Educate ” με κεντρικό στόχο τον καθαρισμό των

 παραλιών και την απομάκρυνση των πλαστικών από όλα τα φυσικά τοπία της Λευκάδας. 

      Το παρόν πρόγραμμα έχει κινητοποιήσει 24 νέους εθελοντές από την Ευρώπη και από γειτονικές χώρες, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας για ένα μήνα και συμμετέχουν σε καθαρισμούς παραλιών. 

Στη διάρκεια των δράσεων καθαρισμού των ακτών, συγκεντρώνουμε όλο και περισσότερα πλαστικά σκουπίδια. Το αποτέλεσμα της συσσώρευσης των αποριμμάτων είναι εκτός από την επιβάρυνση του τοπίου, μια ολέθρια επίπτωση σε υγειονομικό και οικολογικό επίπεδο.

Μέσω αυτού του προγράμματος στηρίζουμε την εθελοντική συλλογική προσπάθεια και δημιουργούμε περισσότερα κίνητρα για «φιλικές προς το περιβάλλον» συμπεριφορές των ντόπιων πολιτών. 

Το ενδιαφέρον κομμάτι αυτού του προγράμματος είναι ότι συμπεριλαμβάνει νέους από όλη την Ευρώπη με διαφορετική πολιτισμική προέλευση για την υλοποίηση ενός οργανωμένου εγχειρήματος κοινής ωφέλειας: τον καθαρισμό των παραλιών και την προστασία της ακτογραμμής του νησιού μας.

Από την αρχή του προγράμματος μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί καθαρισμοί στο Κάστρο, τον Άγιο Ιωάννη, τους Μύλους, τη Λυγιά, τους Καριώτες, τη Νικιάνα, τον Σύβρο, τη Βασιλική και τον Άγιο Νικήτα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών.

Σε δεύτερη φάση οι εθελοντές μας κατασκευάζουν κάδους απορριμμάτων, που θα τοποθετηθούν στις παραλίες ανα δύο: ένας κάδος για ανακυκλώσιμα υλικά και ένας για τα υπόλοιπα σκουπίδια. 

Επίσης, μια ομάδα καλλιτεχνών εθελοντών δημιουργούν ένα γλυπτό από ανακυκλώσιμα υλικά,που συλλέχθηκαν από τους καθαρισμούς των παραλιών, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο και θα χρησιμοποιηθεί ως κάδος για συλλογή πλαστικών απορριμμάτων.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ντόπιους κατοίκους που συνέβαλαν ουσιαστικά στην υλοποιήση αυτών των καθαρισμών και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα καθαρό περιβάλλον και ένα νησί απαλλαγμένο από το πλαστικό. 

      Ομάδα Μονοπατιών Αλληλεγγύης.

Προηγουμενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Λευκάδα 1821-2021, στιγμές και πρόσωπα που σφράγισαν την πρόοδο του τόπου»
Επομενο αρθρο
Μεσαιωνικό Kάστρo Αγίας Μαύρας - Η κάποτε πρωτεύουσα της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.