HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤα παιδιά στο σχολείο οι γονείς στου δρόμους!

Τα παιδιά στο σχολείο οι γονείς στου δρόμους!

Οι ανακοινώσεις που φτάνουν καθημερινά στη σελίδα είναι πολλές σε αριθμό και από ποικίλους φορείς. Τις διαβάζουμε φευγαλέα λόγω έλλειψης χρόνο.

Χτες όμως μια ανακοίνωση μας κέντρισε την προσοχή και την μελετήσαμε καλύτερα. Πρόκειται για την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας . Δες εδω.

Είναι μια αχτίδα ελπίδας, ένα δείγμα ότι αρχίζουμε να κινούμαστε προς τον αστερισμό της λογικής και της κανονικότητας. Ότι οι λέξεις άρχισαν να βρίσκουν το νόημα τους, επιτέλους. Στον παραλογισμό που μας περιβάλει, η φωνή της ευπρέπειας βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που η φωνή του συλλόγου μας εκπλήσσει ευχάριστα. Η πρώτη ήταν λίγες εβδομάδες πριν, όταν κατήγγειλαν την ελλειπή στελέχωση του Σχολείου. Παρότι τέτοιες ελλείψεις εκείνη την εποχή υπήρχαν και σε άλλα Σχολεία -γνωρίζουμε σίγουρα για το 2ο Λύκειο- μόνο ο σύλλογος του Μουσικού μπήκε μπροστά και γνωστοποίησε το πρόβλημα.

Η τελευταία τους ανακοίνωση όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, κομίζει μια άλλη κουλτούρα και έχουν δίκιο, αφού μεταξύ των άλλων θεμάτων που ζητούν και διεκδικούν, είναι και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ένα θέμα ταμπού. Μπράβο τους.

Έχουμε νοιώσει πολλές φόρες λύπη και οργή, διαβάζοντας ανακοινώσεις που δημοσιοποιούν Σύλλογοι Γονέων, διαχρονικά. Γονείς που από όταν θα γραφτεί το παιδί τους στην πρώτη τάξη του δημοτικού και μέχρι να αποφοιτήσει, χρυσοπληρώνουν την περίφημη «δωρεάν παιδεία μας». Κι είναι λυπηρό να συνάσσονται -μέσα από ανακοινώσεις- με κάθε συντεχνιακό και αντιδραστικό σωματείο και σύλλογο που στρέφεται κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και κατά της όποιας προσπάθειας -αν και όποτε γίνεται- εξόδου από το τέλμα που βρίσκεται η Παιδεία.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση με το καταπληκτικό: «τα παιδιά στο σχολείο οι γονείς στου δρόμους, ούτε μια εκπαιδευτική ώρα χαμένη»

Σε μια κοινωνία εθισμένη στη επετειακή κατάληψη των Σχολείων έρχονται και διατρανώνουν: ούτε μια χαμένη εκπαιδευτική ώρα. Αυτό κι αν ξεπερνά τα εσκαμμένα!

Τα παιδιά στο Σχολείο! Τα βλαστάρια μας χωρίς «αγωνιστικές» περγαμηνές! Οι περισσότεροι γονείς θα συμφωνήσουν μαζί τους. Έχουν την τόλμη και δημοσιοποιούν, όλα όσα άλλοι συζητούν χαμηλόφωνα.

«Το πρόβλημα της Παιδείας δεν είναι οι εξετάσεις, δεν είναι οι δέσμες, δεν είναι ο αριθμός των μαθημάτων. Είναι και η σωστή οργάνωσή της. Στην εποχή μας, ουδείς κεντρικός σχεδιασμός μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Και αυτό γιατί οι ανάγκες από περιοχή σε περιοχή, από σχολείο σε σχολείο, είναι διαφορετικές και αλλάζουν διαρκώς.»

Είναι πολύ ευχάριστο ότι αυτή η κουλτούρα της ποιότητας, της λογικής και του πολιτισμού, ενός μέρους της κοινωνίας, βγήκε από την αφωνία, σε μια κοινωνία που οι φωνασκούντες ακατάληπτα έχουν τον πρώτο λόγο.
Καλοδεχούμενη

Προηγουμενο αρθρο
Μνημόσυνο Ευστρατίας Γεωργάκη
Επομενο αρθρο
Κατάθεση Στεφάνων μαθητών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.