HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤα χωριά μας αρχίζουν και παίρνουν την «κατάσταση στα χέρια τους»

Τα χωριά μας αρχίζουν και παίρνουν την «κατάσταση στα χέρια τους»

Ακόμα δεν «άνοιξαν» καλά καλά οι μέρες και σωματεία, σύλλογοι και ομάδες κατοίκων σε χωριά του νησιού αρχίζουν να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους στα θέματα καθαρισμού και όχι μόνο.

Σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου διαβάσαμε όχι μια, αλλά 5 πρωτοβουλίες χωριών που αποσκοπούν στον καθαρισμό και στην ανάδειξη περιοχών τους.

Σύβρος – Βουρνικά: Σήμερα οι πρόεδροι του Σύβρου και των Βουρνικών εγκαινίασαν μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή της μαγευτικής διαδρομής που περιλαμβάνει 8 φυσικές πηγές και των δυο χωριών, ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν οι ντόπιοι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής.

Πηγαδισάνοι: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαδισάνων «η πρόοδος» θα συμμετάσχει στην προαναγγελθείσα δράση των συλλόγων της Καρυάς, την Κυριακή 2 Απριλίου, καθαρίζοντας από κοινού το οδικό δίκτυο Καρυάς – Λευκάδας σε μήκους 14 χλμ.

Πλατύστομα: Σήμερα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του μονοπατιού Αλογομάντρα-Τρύπιος-Κόκκινη Εκκλησιά απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κόκκινη εκκλησιά». Όπως αναφέρουν:« Είναι μια όμορφη και σύντομη διαδρομή που μπορεί κάποιος να επιλέξει για έναν περίπατο προς το μοναστήρι ή ακόμα και να καταλήξει στα Κολυβάτα από το παλιό μονοπάτι. Επίσης, είναι μια εναλλακτική διαδρομή που μπορείτε να επιλέξετε για τον ερχομό σας στο μοναστήρι στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του συλλόγου μας.»

Καρυά: Σήμερα καθαρίστηκε ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο Καρυάς, το «Πλυσταριό», όπως λέγεται. Κόπηκαν χορτάρια, καθαρίστηκε η στάση των κάδων απορριμμάτων, απομακρύνθηκαν κλαδιά δέντρων και απορρίμματα.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το facebook. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες που απλώς δεν έπεσαν στην αντίληψη μας.

Προηγουμενο αρθρο
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια για τα ανεπιτήρητα βοοειδή
Επομενο αρθρο
Του περιπάτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.