HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα 103 ξενοδοχεία καραντίνας για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Ένα και στο νησί μας

Τα 103 ξενοδοχεία καραντίνας για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Ένα και στο νησί μας

Λίγες ημέρες απομένουν για την ημερομηνία-ορόσημο, την 1η Ιουλίου που ανοίγει η Ελλάδα τα σύνορά της για τον τουρισμό και μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού, έχει καλυφθεί ο 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες.

Ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τι θα προβλέπει το σχέδιο

Το σχέδιο προβλέπει ότι τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από όμορες περιοχές. Για παράδειγμα η Σύμη από τη Ρόδο, οι μικρές Κυκλάδες από τη Νάξο και ούτω καθεξής. Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί έως την 1η Ιουλίου, όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

Όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες για ξενοδοχεία καραντίνας για το σύνολο της χώρας, αίρεται η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων Covid-19.

Οι προβληματισμοί

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία (ειδικά τα πολυτελείας) θα διατηρήσουν δωμάτια καραντίνας, καθώς ένας τουρίστας που μένει σε πεντάστερο, δύσκολα θα πάει να μείνει σε δωμάτιο των 30 ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχει ένας περαιτέρω προβληματισμός καθώς ένας τουρίστας 5άστερου ξενοδοχείου αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου, δύσκολα να συμφιλιωθούν με την ιδέα να έχουν στον ίδιο χώρο δωμάτια καραντίνας για κορωνοϊό.

Υπ. Τουρισμού: Αυτά είναι τα τουριστικά καταλύματα για καραντίνα

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείου Τουρισμού ανακοίνωσε τα τουριστικά καταλύματα που θα μισθωθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τα καταλύματα:

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού προβλέπει ότι στις ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν δωμάτια -χώροι απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η λύση αυτή, προσωρινού χαρακτήρα, συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Γι΄αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης COVID-19, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Χάρτης κορωνοϊου: Πώς κατανέμονται τα 22 νέα κρούσματα -10 τα εισαγόμενα
Επομενο αρθρο
84 Δήμοι και η Λευκάδα επιχορηγούνται από την κυβέρνηση και ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.