HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤην ισχύ των 100 δόσεων για τις υποχρεώσεις των Λευκαδίων ζητά ο βουλευτής

Την ισχύ των 100 δόσεων για τις υποχρεώσεις των Λευκαδίων ζητά ο βουλευτής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατ΄ εξαίρεση επαναφορά των 100 δόσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Λευκαδίων που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Κατρούγκαλο ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ο κ. Καββαδάς, στην ερώτησή του τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετά το σεισμό οι Λευκαδίοι που έχουν ήδη ενταχθεί σε ρυθμίσεις, να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους, καταλήγοντας ότι η παροχή διευκολύνσεων καθίσταται αναγκαία.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά τουλάχιστον εξάμηνη παράταση στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις ενώ για τους φορολογικά και ασφαλιστικά υπόχρεους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις, ζητά να υπάρξει ειδική ρύθμιση χρεών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα 24 Δεκεμβρίου 2015

Προς: 1. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
2. τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

ΘΕΜΑ: «Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για τους σεισμόπληκτους του Ν. Λευκάδας και διευκολύνσεις για τους ήδη υπαχθέντες στο πρόγραμμα»
Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις του φονικού σεισμού στη Λευκάδα δεν έχουν ακόμη επουλωθεί. Η κοινωνία του νησιού αγωνιά για την αποκατάσταση των ζημιών και την επιστροφή της οικονομικής ζωής στην κανονικότητα. Είμαι βέβαιος επίσης ότι και εσείς αποδέχεστε τη δυσκολία να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα όσοι ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των 100 δόσεων. Είναι λοιπόν αναγκαία η παροχή διευκολύνσεων ώστε οι πληγέντες να μην θεωρηθούν εκπρόθεσμοι.
Τουλάχιστον παράταση έξι μηνών των δόσεων των υπόχρεων θα ήταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή των πληρωμών των χρεών τους.
Επιπλέον, η κατ΄ εξαίρεση επαναφορά των 100 δόσεων για τους Λευκαδίους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, θα ήταν μια ανάσα για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Κύριε υπουργέ θεωρώ πως συμμερίζεστε την αγωνία μου για τους συμπολίτες μου οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωση όχι μόνο εν μέσω κρίσης αλλά και χτυπημένοι από τον απρόβλεπτο σεισμό της 17ης του περασμένου Νοεμβρίου που χτύπησε το νησί μας.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1. Θα επαναφέρετε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των Λευκαδίων ;

2. Θα παρατείνετε τις προθεσμίες πληρωμών των υπόχρεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία ώστε αυτοί να μην θεωρηθούν εκπρόθεσμοι;

3. Θα προβείτε σε ειδική ρύθμιση χρεών για όσους δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο προηγούμενο πρόγραμμα αφού βεβαίως με την παρούσα κατάσταση είναι αδύνατο στους πληγέντες να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Ι. Καββαδάς

Προηγουμενο αρθρο
Διενέργεια εκλογών στο Σωματείο φίλων της Ι. Μ. Φανερωμένης
Επομενο αρθρο
Καλός και κακός καιρός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.