HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο Γυμνάσιο Λευκάδας μέσα από παλιές φωτογραφίες

Το Γυμνάσιο Λευκάδας μέσα από παλιές φωτογραφίες

Συνεχίζουμε με το Β’ μέρος του φωτογραφικού αφιερώματος στο Γυμνάσιο Λευκάδας. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Αφιέρωμα στο Γυμνάσιο Λευκάδας».Μελέτη Δημήτρη Σ.Τσερέ με τίτλο: (Δάσκαλοι Προκαταρτικού Σχολείου Λευκάδας 1806-1825. Καθηγητές του Γυμνασίου Λευκάδας 1829-1960. Δάσκαλοι του Ελληνικού Σχολείου 1866-1929. Κατάλογοι και Ευρετήρια). Εκδόθηκε το 2002 από την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών.

pararthma22
Εκδρομή Δ’ τάξης Γυμνασίου στη Μαδουρή, 12-6-1948. Η φωτογραφία στην είσοδο της έπαυλης Βαλαωρίτη: από δεξιά σι καθηγητές Γιάννης Παπαδάτος. Θεοδόσης Σταματέλλος, Κωνσταντίνος Μυσίρης Γυμνασιάρχης. Αρχείο Χαράς Παπαδάτου-Γιαννοπούλου.
pararthma23
Φωτογραφία των μελών του Διδασκαλικού Συνεδρίου, 14-11-1951 στην είσοδο των Δημοτικών Σχολείων Λευκάδας, στο Μαρκά (κατεδαφίστηκε Το 1983). Ο Π. Γ. Ροντογιάννης μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου Δημοτικής Εκπαίδευσης διακρίνεται όρθιος στην ανοικτή πόρτα. 4ος καθιστός από αριστερά ο δάσκαλος Κωνσταντίνος Σταματέλλος, αριστερά του ο δικηγόρος-συμβολαιογράφος Βασίλειος Παπαγαλάνης, αριστερά του ο Πρωτοδίκης Λευκάδος Κατσιάρας, ο Εισαγγελέας Συμπέθερος, ο Νομάρχης, ο επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων Δημήτριος Γερουλάνος, ο παπα-δάσκαλος Νικόλαος Ματαράγκας, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαιδεύσεως Ιωάννης Στεργίου (;), ο Δήμαρχος Δημ. Γιαννουλάτος, ο Διοικητής Χωροφυλακής, ο Γυμνασιάρχης Θεοδόσης Σταματέλλος, η Φεβρωνία (Νίτσα) Παπαδάκη-Σταύρακα, ο Χ. Περδικάρης, ο Επαμεινώνδας Κοντοπρίας και ο Ξ. Περδικάρης. Φωτο Μ. Ιασωνίδη. Αρχείο Π. Γ. Ροντογιάννη.
pararthma24
Οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου στο φωτογραφείο του Μενέλαου Ιασωνίδη,25-6-1951. Όρθιοι από αριστερά, πρώτη σειρά: Αλίκη Διγενή, Σπύρος Κόγκας, Θανάσης Βασιλάκος, Γιάννης Ζαβιτσάνος, Σπύρος Ζαβιτσάνος, Βασίλης Ν. Κατωπόδης, Πέτρος Ζαβιτσάνος, Νίκος Γατζίας, Στάχτιαρης, Σπύρος Ασδραχάς. Δεύτερη σειρά: Αργυρώ Κατωπόδη, Λίζα, Κωνσταντίνα Κάλια, Κλεονίκη Κιμωλιάτου, Βαγγέλης Σ. Αρέθας, Γεράσιμος Καρύδης, Δημήτρης Ζέρβας, Ελισάβετ Κερασοβίτου, Γεωργία Ιωακειμίδου, Καλομοίρα Κατωπόδη, Κωνσταντίνα Γεωργάτσου, Βασιλική Δρακονταειδή Πολυξένη Ζαβιτσάνου. Αρχείο Καλομοίρας Κατωπόδη.
pararthma25
Εκδρομή του Γυμνασίου στην Περατιά, 1-6-1952. Όρθιοι στο κέντρο ο Ε. Κοντοπρίας, ο Π. Γ. Ροντογιάννης, ο Γυμνασιάρχης Θ. Σταματέλλος και ο Δημ. Γούναρης. Στην πρώτη σειρά πέμπτος από δεξιά ο Βαγγέλης Βλασσόπουλος, ο σημερινός Βουλευτής Λευκάδας. Αρχείο Π. Γ. Ροντογιάννη.
pararthma26
Η Ζ’ τάξη του Γυμνασίου 1953-1954 με τον καθηγητή Π. Γ. Ροντογιάννη. Αρχείο Σπύρου Μπογόρδου (δεύτερος από αριστερά).
pararthma27
Μαθήτριες του Γυμνασίου-νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού με τον Γυμνασιάρχη Θ. Σταματέλλο. Αρχείο Κ. Θ. Σταματέλλου
pararthma28
Εκδρομή και ξενάγηση σε αρχαιολογικό χώρο. Από αριστερά ο Γυμνασιάρχης Θ. Σταματέλλος, ο Ε. Κοντοπρίας και ο ξεναγός. Στο άκρο δεξιά ο Χ. Περδικάρης (;). Αρχείο Κ. Θ. Σταματέλλου.
pararthma29
Εκδήλωση στις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες για την εθνική εορτή (Αίθουσα Κατηχητικών Σχολείων στον Άγιο Νικόλαο). Στο μέσον ο καθηγητής Θεολογίας Θεόδωρος Β. Θερμός, δεξιά του ο Οδυσσέας Μανωλίτσης και αριστερά του ο Αθανάσιος Μελάς, Δ’ Γυμνασίου 1953-1954. Αρχείο Αθανασίου Μελά.
pararthma31
Ο Γυμνασιάρχης Π. Γ. Ροντογιάννης (Γυμνάσιο Θηλέων) ομιλητής στις Γυμναστικές επιδείξεις. Γήπεδο Λευκάδας 7-6-1963. Φωτο Μ. Ιασωνίδης. Αρχείο Π.Γ. Ροντογιάννη.
pararthma32
Μετά την παρέλαση της 25-3-1965 αναμνηστική φωτογραφία στην Κεντρική πλατεία των αρχών, του Γυμνασιάρχη, των Καθηγητών και των μαθητριών του Γυμνασίου Θηλέων. Από αριστερά, οι καθηγητές Πανταζής Κοντομίχης, Νικόλαος Σταματέλος και όρθιος στο κέντρο και πίσω ο Κώστας Ροντογιάννης. Στους καθήμενους, Πρώτος από δεξιά ο Γυμνασιάρχης Π. Γ. Ροντογιάννης, δεύτερος ο δικηγόρος Σπ. Κολοκύθας. Φωτο Μ. Ιασωνίδης. Αρχείο Π. Γ. Ροντογιάννη.

Διαβάστε το Α’ Μέρος:  Φωτογραφικό Αφιέρωμα στο Γυμνάσιο Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο της ομάδας Trikala Basket στην Δόξα Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης: ευχαριστίες προς τον Δήμο Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.