HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο κουρσάρικο σκάφος «LA GRACE» στο δίαυλο της Λευκάδας!

Το κουρσάρικο σκάφος «LA GRACE» στο δίαυλο της Λευκάδας!

Ένα πανέμορφο πλοίο διάσχισε το δίαυλο της Λευκάδας χτες το απόγευμα. Η Φρόσω Χαλικιοπούλου το φωτογράφισε στο καλύτερο σημείο. Με φόντο το Κάστρο της Αγίας Μαύρας. Έχετε δει πιο όμορφη εικόνα;

2

Το Τσέχικο κουρσάρικο σκάφος «LA GRACE», πιστό πανομοιότυπο ιστιοφόρου σκάφους από το δεύτερο ήμισυ του 17ου.

Το σκάφος LA GRACE είναι αυθεντική replica πειρατικού σκάφους, μπρίκι, από το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα. Το LA GRACE ήταν σκάφος του Τσέχου ναύτη Augustin Heřman. Ο Heřman ξεκίνησε τη ναυτική του πορεία στην Ολλανδική εταιρεία των Δυτικών Ινδίων, αργότερα όμως έγινε κουρσάρος, σπουδαίος πολιτικός και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καπνού στην Αμερική.

3

Το LA GRACE ήταν το πιο διάσημο κουρσάρικο καράβι στους πρώτους χρόνους της ιστορίας της Αμερικής. Κάθε χρόνο αναχωρούσε για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.

Το πανομοιότυπο του LA GRACE κατασκευάστηκε με παραδοσιακές τεχνικές το 2010 στο Σουέζ της Αιγύπτου με τη βοήθεια Τσέχων και Σλοβάκων εθελοντών.

Σήμερα το μεσημέρι το σκάφος LA GRACE ήταν δεμένο στην παραλία της Λευκάδας κοντά στον πόντε. Βρήκαμε ευκαιρία και το φωτογραφίσαμε από κοντά.
Καμαρώστε το.

Προηγουμενο αρθρο
10 χρόνια Νίκη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.